image/svg+xml Ta mig upp

Ny version av communityn – 4

Jag drog igång ett litet bus på Communityn ungefär en vecka innan releasen av C4 – Community version 4. Jag skapade en användare vid namn Project.C4 som jag låtsades hacka sönder hela Communityn. Flera misstänkte mig från start men allt eftersom tiden gick så trodde de flesta att det var på riktigt. Tyvärr blev många riktigt oroade, så jag har dåligt samvete för mitt hyss. Men hysset gjorde att C4 kom som en gigantisk överraskning för alla, även Moderatorer och Admins.

Även våran allra översta meny (TopNav) på alla sidor har snyggats till. Till alla er som inte ser den nya bakgrunden eller där all text ligger lite här och där, eller utanför, så ska ni bara uppdatera samma sida några gånger. Då kommer automatiskt den senaste versionen av TopNav att laddas hem.

Jag började att skissa på C4 redan i september. Målet var att snygga till själva layouten på sidorna. Alltså att få lite snyggare tabeller och tydligare text. Så detta var det första jag gjorde. Den nya designen är baserad på gamla Cv3 men är mindre och lite mer Flashig. Detta gäller även tabellerna. Har även utökat stödet för alla olika webbläsare och W3C-standard. Eftersom jag pluggar heltid så kunde jag inte jobba så värst mycket på den nya versionen, men till slut blev jag klar. Det är egentligen rätt svårt att skriva om allt nytt så ni gör bäst i att ta en titt själva. Ni som inte är medlemmar bör bli det på stört. Har även utökat med flera hjälpfunktioner för att underlätta för nytillkomna. Vill ni veta mer vad som förändrats så läs våran “changelog“.

Jag kommer att utöka C4 med nya funktioner allt eftersom. C4 var inte menat att komma packad med en massa nya funktioner, som Cv3 gjorde i mars 2004, utan bara snygga till allt. Månaderna innan C4 kom så gjordes flera större funktioner på Cv3, dessa var menade för C4 men jag ville inte sitta och hålla på dem. Exempelvis att ladda upp egen avatar samt sidor i Mognet. Så fler funktioner kommer, har redan hunnit med lite nyheter sen lanseringen 23:50 på nyårsafton.