image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy VI till europa = sant

Final Fantasy VI -fodral Tidigare har vi rapporterat om att Final Fantasy VI (släpptes först till SNES under namnet FFIII i USA) kommer att släppas i europa. Tidigare släpptes spelet tillsammans med FFV i uppdaterade versioner i USA (FFV har aldrig varit utanför Japan tidigare). Som plåster på såren för att vi missar detta och att vi alltid får vänta på alla Final Fantasy spel extra länge så får vi nu detta spel.

Spelet kommer att kosta runt 199 kronor beroende på vart det köps. Man kan spela spelet på sin Playstation 2 då maskinen är bakåtkompatibel. Man kan då ställa in i startmenyn på sin PS2 (tryck TREKANT och markera sedan “Playstation-driver” och ställ in värdena) att spelet ska se jämnare ut samt att skivan ska läsas snabbare. Om det blir nåt märkvärd skillnad på just detta spel blir nog svårt att avgöra då det inte baseras på polygoner, förutom kartan i spelet. Även ni med en vanlig gammal Playstation (PSone eller PSX) kan också spela spelet såklart men ej njuta av FFX demon.

Den 27:e februari släpps i alla fall spelet och enligt mig är det tillsammans med FFIX det bästa Final Fantasy spelet nånsin. Ett köp klart värt de ynka 199 kronorna, plus att du får ett demo på FFX som innehåller två delar från spelet.

Källor: se.playstation.com