image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy VI släpps i europa!

Då FFVI (FF6), känt som FFIII (FF3) i NordAmerika, släpptes till Playstation för nåt år sedan så hoppade de över Europa, bara USA och Japan fick njuta av spelet. Det innehöll även Final Fantasy V (FF5). Från början så släpptes FFVI till SNES i Japan. Sedan släpptes det alltså som FFIII i USA till SNES (det fick heta FFIII då USA bara fått FFI och FFIV innan).

Men nu ser det ljust ut. Rykten säger att FFVI kommer att släppas till Playstation (alltså inte PS2) i mars i år. Med spelet så kommer ett demo på FFX att medfölja. Men detta demo måste såklart spelas på PS2, och FFVI på PSX (Playstation 1), bökigt? Ja! Men har man en PS2 så kan man spela FFVI på det då PS2 är bakåt-kompatibelt och kan spela alla PSX spel också. Och naturligtvis demot också.

Då Final Fantasy VI är mitt favorit FF-spel tillsammans med FFIX samt det spel med den absolut bästa FF-musiken så kommer jag garanterat att köpa det direkt då jag hitills bara spelat det på emulator på datorn. Spelet har ju även fått några få tillägg i början där man kan få titta på till exempel skisser av Amano och bossar med mera. Square har även lagt till en datarenderad start-sekvens och slut-sekvens i spelet. Om spelet ser annorlunda ut från hur det såg ut då det släpptes i USA för nåt år sen vet vi ännu inte.

Källor: www.squaresource.com