image/svg+xml Ta mig upp

FFXII: revenant wings – infostorm

Final Fantasy XII: Revenant Wings

Den nye karaktärsdesignern heter Ryuma Itou och har stått bakom FF Tactics Advance. Regissören av detta spel är åter Motomu Toriyama (eftersom Yasumi Matsuno brände ut sig under FFXII), som även regisserat FFX-2 samt håller på regisseringen av FFXIII.

En liten ögonbrynshöjare är att det nu för första gången i världshistorien inte är Yoshitaka Amano som designat spelets logga, utan Revenant Wings Art Director Isamu Kamikoryou.

Hitoshi Sakimoto kommer tillbaks för att göra musiken men får hjälp av Kenichiro Fukui från The Black Mages (Nobuo Uematsus rockband). Fukui står bakom mycket av musiken till Advent Children.

Förutom Vaan så är Penelo, Balthier och Fran med från FFXII. Penelo ska denna vända vara mer kvinnlig än i originalet. Hennes dansande ska spela en stor roll i spelet. Och mycket kommer att cirkulera kring hennes och Vaans relation och deras liv som Sky Pirates. En kille med brunt långt hår och ett par stora bruna vingar som syns på bilderna heter Llyud.

Revenant Wings ska utspelas ungefär ett år efter FFXII tar slut. Direkt i början av spelet så har man ett luftskepp att åka runt med, som i FFX-2. Dessutom sägs spelupplägget vara mer eller mindre uppdragsbaserat. Bara jag som får FFXII-2 vibbar?

Gambits är tillbaks i spelet, men nu i en mer förenklad form. Strider styrs med ritpinnen. Det finns även hints i en japansk tidning att det kan komma fler FFXII-uppföljare, uppger ffinsider.

På den officiella hemsidan för spelet finner man inte så mycket information, men man hittar lite juliga bilder till datorn.

TGS-trailer

Bilder

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr

Källor: www.gamebrink.com, www.jeux-france.com, www.ffinsider.net, www.famitsu.com