image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy VI Advance

Square Enix började med att porta Final Fantasy I och II till Game Boy Advance under namnet “Dawn of Souls”. Det gick riktigt bra för det spelet. Det ska även ha kommit till Sverige men är väldigt svårt att hitta, konstigt nog. Man började sen på att totalkonvertera FFIII till 3D till Nintendo DS. Det släppts den 14:e i Nordamerika.

Nu har man redan fått ut FFIV Advance ändå till oss i Europa. FFV Advance släpptes i förrgår i Nordamerika. Och FFVI Advance släpps den sista denna månad i Japan. Alla går under tilläggsnamnet “Advance” och innehåller en mängd tillägg och förbättringar.

FFVI Advance är det senaste att vara under produktion. Den japanska sajten ger tyvärr inte mycket info. Terra får heta Tina, och Locke får heta Lock. Det är så de ska heta om de japanska namnen direktöversätts. Hur det slutar får vi se när spelet släpps i Nordamerika förhoppningsvis den 3:e januari. Vi är ju redan vana vid Terra och Locke, så att ha kvar de namnen vore inte fel, samtidigt vill man ju komma så gärna den japanska originalidén som möjligt.

Alla gamla FF-spel som släppts om till Nintendos bärbara enheter går under namnet FFF (Finest Final Fantasy). I slutet av månaden ska en box släppas där soundtracken till FFIV – FFVI ska medfölja samt några Amano-målningar.

Källor: www.1up.com, www.ffinsider.net