. .
FFX-2 (a)
FFX-2 (b) FFX-2 (c)
I N N E H Å L L »
 > VÄRDEFULLA TIPS
 > DRESSPHERES
 > GARMENT GRIDS
 > ACCESSORIES
 > ITEMS
 > KARAKTÄRER
 > RÖSTERNA

G U I D E R »
 > VANLIGA FRÅGOR
 > NEW GAME PLUS
 > BOSSAR
 > 100% COMPLETE
 > VIA INFINITO
 > TP: NEW CAVE

M I N I S P E L »
 > BLITZBALL
 > SPHERE BREAK

M E D I A »
 > BILDER
 > BAKGRUNDER

Ö V R I G T »
 > RECENSION

          WALKTHROUGH - VIA INFINITO
Sidans info: StenUlf - design och ändringar: Webmaster.

Inledning
Denna del finns tillgänglig först i kapitel 5. När man kommer in i Bevelle-templet så gå in i rummet till höger och prata med Pacce. Gå in i den blåa cirkeln och du tas till första våningen. Det finns en likadan portal på varje våning, använd den för att gå upp och spara ditt spel. När du återvänder så kommer du att börja om på samma våning, men den har ändrats. Du kan gå några våningar, lämna och göra nåt annat och fortsätta senare. Om du väljer att börja om på Cloister 0 så raderas den våning du kommit till ... inte så smart.

Värt att veta att här kommer inga items med "No Encounters"-abilityn att fungera. Så att använda dem är slöseri med plats.

Eftersom våningarna ändras hela tiden så finns det ingen walkthrough som ska säga hur du ska gå. Våning 20,40,60,80,100 är det enda undantaget. Våningarna är väldigt simpla så att hitta är inget problem. På vart tjugonde våning kommer det vara en bossfight.

Det finns två fiender du ska se upp för, Elder Drake (stor röd drake) och en stor Master Tonberry. De här kommer du att kunna se eftersom de går runt på vissa våningar. Att gå nära dom här innebär en strid du inte kan fly ifrån. De är väldigt svåra så att ge sig på dem är bara en tidsförlust. Du kommer även att se några små Tonberrys gå omkring på våningarna. Vissa av dem teleporterar dig till ett annat ställe på kartan, vissa får du items av. Och vissa är bara en enkel fight. Även här är ett undantag, det finns en våning full med Tonberrys, om du går på en Tonberry så kommer du in i en fight med Master Tonberry.

Här är det perfekta stället att levla upp dina karaktärer. Jag använde lady luck hela vägen ner till våning 80. Lady Luck har double exp, och gör bra med skada. Om du inte har Lady Luck Dresspheren så kan du få den genom att vinna i Sphere Break mot Shinra. Du bör vara lvl 99 vid våning 70-80 ca. Använd gärna en Garment Grid som ger dig plus i Defense när du använder Lady Luck. Sen items som ger dig defense eller strength det är helt upp till dig.

Våning 1-20
Efter konversationen på första våningen ligger nu där en Crimson Report no.6. Fortsätt fram och hoppa ner i hålet för att komma ner till våning 2. Från och med nu är alla våningar slumpartade. Fienderna på dom här våningarna är lätta. Efter våning fem så kommer du att se några Elder Drakes runt om på våningarna, undvik dem! På en våning hoppar en Elder Drake ut från ett rum på höger sida. Passera honom snabbt så fort han hoppat in igen. Att möta honom nu kommer säkerligen döda dig. När du kommer till våning 20 så spara genom att använda den blåa portalen bakom dig.

Våning 81-99
Nu är det inte så många våningar kvar. Men ändå så är det här dom svåraste våningarna. Nu kommer alla bossarna från Via Infinito vara slumpartade fighter. Dessutom så har de slagit ihop sig så att det kan vara en fight med 1-2 svåra fiender. Du bör klara av dem alla, men Chac bör du springa ifrån för det är bara en fight som tar tid. Du kan springa ifrån de här fighterna om du inte skulle orka med dem. Jag var redan på lvl 99 så jag valde att springa ifrån alla de jobbiga fighterna eftersom jag inte kunde få några fler EXP. Enda anledning för att vilja slåss mot de här fienderna är väl om man samlar Gil och AP. Det är nog bra om du fortfarande är Lady Luck, annars kan du byta till en Dressphere med bättre defense, t.ex. Dark Knight, Samurai eller Warrior.

Våning 100
På den här våningen är det två bossfighter och du kan inte spara eller heala dig mellan dem.
Arachnea -våning 20 18280 178
Rekommenderad Level: 60
Ännu en lätt boss. 2 st dark knights och en alchemist är en säker väg att döda honom. Han kan kasta en stop magi på alla karaktärerna, men han är nog död innan han hinner göra det. Efter fighten ligger Crimson report 8 på golvet.

Black Element -våning 40 9999 2380
Rekommenderad Level: 70
Han har auto-reflect och magic attack up. Samt är immun mot alla status förändringar förutom Break-attacker. Han kastar Ultima-magi som gör 9999 i skada på dina karaktärer. Så om du inte har någon med mer än det så är du död. Han kastar även berserk, och alla element attacker. Flare kastar han ibland och gör 9999 i skada till en karaktär. Om han inte är oversoul är han väldigt lätt att besegra. Antingen väljer du 3 Dark Knights som attackerar med Darkness. Du kan även byta ut mot en Alchemist som mixar Potion + Hi Potion. Eller så kan du använda Reflect som kastar tillbaka magierna. Efter fighten finns nu där en skattkista, en av spelets bästa accessorie ligger där. "Cat Nip" gör så att om du har kritiskt med HP (gult HP / 25%) så gör du 9999 i skada med alla attacker och healar 9999 HP med items och magier.

Concherer -våning 60 343280 170
Rekommenderad Level: 80
Nu till en boss som har lite motstånds kraft. Han har topp mdef och def, och även auto-shell och auto-protect. Megaton press gör upp till 99999 i skada till en av karaktärerna så att ha hög def spelar ingen roll här. Karaktären kommer i vilket fall som helst att dö. Gunk mot en karaktär gör så att all din mp försvinner och dessutom poison status. Lättaste vägen att ta ut den här bossen är att utrusta en gunner med cat nip. Så fort hon får kritiskt med hp, använd quick trigger. Bossen kommer att vara död inom 2 ronder.

Chac -våning 80 437850 820
Rekommenderad Level: 90
Ännu en svår boss som kommer att ta lite tid att döda. Först av allt så använder hon sig av ”Stone Glare” som gör en karaktär till stone. Det spelar ingen roll vad du har för skydd, karaktären kommer att bli till stone. Så se till att ha många soft och remedy innan fighten börjar. Så fort någon har blivit till stone, kasta omedelbart soft på denne. För Chac kommer att utföra nästa attack som heter bash som kommer att döda den karaktär som är i stone status och elimineras från fighten. Hög deffence och auto protect är en bra början mot chac. Ännu en attack som kommer att ställa till det för dig är ”heavens cataract” som gör stor skada och sänker fem av dina attribut med 10. Det lättaste sättet att ta ut chac är med cat nip utrustad till en gunner med trigger happy lvl 3. Utrusta även din gunner med rabite foot (luck +100) då är det stor chans att stone misslyckas på din gunner. Om du inte har cat nip så går det bra att använda 3 st dark knight. Utrusta dom med en Garment grid som ger dig defense. Använd inte darkness för mycket eftersom HP är väldigt viktigt i den här fighten. Se till att heala dig med mega potions regelbundet så kommer det gå lätt att besegra Chac.

Paragon -våning 100 200000 9999
Rekommenderad Level: 99
Den här fighten är väldigt svår om man inte har lite tur. Han är enklare om han är oversouled. Det gör du genom att döda omega weapon 10 ggr på farplane. Du kan även ta ner hans mp till 0 för att slippa han magiska attacker. Det finns en attack som heter ”genesis” som gör 9999 i skada på alla karaktärerna, den attacken görs inte ofta så om du använder dig av gunner metoden så är det stor chans att du slipper den. Paragon kommer att counter attackera alla som attackerar honom fysiskt. En gunner kommer att ta ner honom inom 2 ronder, om allt går som det ska.

Trema -våning 100 999999 999
Rekommenderad Level: 99
Enda sättet här för att ta ner honom ganska så snabbt är gunner metoden som jag har nämnt på dom flera andra bossarna. Dom andra två kan vara dark knights och se till att heala varandra och återuppliva den karaktär som är gunner. Har du inte cat nip så kan du besegra honom i alla fall. Två stycken dark knights och en alchemist som kastar mega potion varje turn är ett säkert sätt att ner honom. Eftersom den har fighten kommer direkt efter paragon se till att du använder dig av någon utrustning som ger dig bra med defense. Protect kan vara bra att kasta för att reducera skadan från hans stora och farliga attacker. Kasta soul spring på honom för att reducera hans mp till 0, då behöver du inte oroa dig för att han ska kasta ultima, demi och flare något mer. Hur som helst så kommer striden att ta upp emot 40 minuter om du inte har cat nip.

Efter att du klarat bossen kan du nu möta Paragon igen om du vill på våning 100. Det finns även en hiss som tar dig till någon av bossvåningarna.


Hjälpmeny & Länkar 
Via Infinito döljer Bevelles, och Yevons, allra mörkaste hemligheter. Vägen till sanningen är lång och svår, närmare bestämt 101 våningar och 6 bossar! Denna guide är specialskriven för att du ska komma sanningen närmare. Som bonus får du extra Complete % och några av spelets bästa föremål! Du kommer också att gå upp ett tiotal levels med alla och lära dig mängder av nya abilities.

Inledning / Komma igång
Våning 1-20
Våning 81-100

Bossar:
20: Arachnea
40: Black Element
60: Concherer
80: Chac
100: Paragon
100: Trema

FFX-2 

FFX-2 logo

FFX-2 Yuna-Gunner