. .
FFX-2 (a)
FFX-2 (b) FFX-2 (c)
I N N E H Å L L »
 > VÄRDEFULLA TIPS
 > DRESSPHERES
 > GARMENT GRIDS
 > ACCESSORIES
 > ITEMS
 > KARAKTÄRER
 > RÖSTERNA

G U I D E R »
 > VANLIGA FRÅGOR
 > NEW GAME PLUS
 > BOSSAR
 > 100% COMPLETE
 > VIA INFINITO
 > TP: NEW CAVE

M I N I S P E L »
 > BLITZBALL
 > SPHERE BREAK

M E D I A »
 > BILDER
 > BAKGRUNDER

Ö V R I G T »
 > RECENSION

          MINISPEL: BLITZBALL
Träna är väldigt viktigt för att ha en chans. Börja med att spela Exhibition-matcher mot Kilika Beasts (de är sämst) tills du lätt kan vinna. Använd alla dina Command Points till träningarna.

Sätt aldrig dina spelare att träna över sina biorythm-värden (blå siffran till vänster om deras attribut) för då kan de skadas.

Alla spelare som har över noll i FTG bör du köra på Downtime, tilldela 100% - 50% av FTG i Command Points.

Skadas en spelare så se till att sätta dem på Intensive Training med 9 Command Points tills de är friska.

De attribut som ska tränas beror på position. Anfallare: END och SHT, mittfältare: PAS, BLK, RNG, REC, försvarare: ATK och BLK, målvakt: CAT samt eventuellt PAS och RCH. Övriga attribut är onödiga (SPD är dock viktiga för alla utom målvakten).

Så fort du ser priset "New Training Command" eller "Trade Privileges" så satsa allt för att vinna dem, de kommer vara avgörande för ditt lag. De nya träningskommandona höjer flera värden samtidigt och ofta med mer än ett steg. De ignorerar också dina biorythm-värden (detta har betydelse då spelets bästa spelare bara har ett i biorythm på allt).

Varje gång du är färdig med en Spira League-turnering så lämna Blitzball-menyn och spara. Gå sen tillbaks och kolla vilka priserna är. Starta om spelet och ladda sparat spel ända tills du är nöjd med priserna.

För taktiken Centre Attack bör du ha uppställningarna 4-2-1 eller 3-2-2. För Right Sida / Left Sida passar 2-4-1 och 3-3-1 bäst. Post Play lämpar sig för 3-1-3 och 2-2-3. Short Pass är för 4-1-2 och 3-2-2. Long Feed är bäst för 4-2-1 och 3-3-1. Vilken uppställning och taktik som passar dig bäst beror helt på dina spelare. Tre bra anfallare bäddar för 3-X-X, dålig målvakt kräver bättre försvar som X-X-3.

Se till att träna ditt lags sammarbetsförmåga. Varje spelare kan ha max 100 i sammarbete med en annan spelare, men kan samarbeta med alla på plan, även målvakten. Att höja dessa värden ökar ej FTG men man kan ändå skadas. Det är viktigt med sammarbetsförmåga eftersom man då kan göra direktskott, Volley, som är svåra att ta. Träna först upp dina anfallare.

Innan varje match så höj spelarnas, i alla fall anfallarnas, MOR till 99 så ökar chansen för specialskott. På detta sätt gör du enklare mål.

Om du satsar på att vinna ett pris som kräver att du förlorar en match (t.ex. om du ligger etta men vill komma tvåa) så bör du inte höja dina spelares MOR. Du ska även byta din målvakt mot en anfallare. Vill du vara ännu mer nogrann så bytt dina försvarare mot dina anfallare. Nu ökar chansen för förlust markant så att du kan få priset du vill ha.

Kilika Beasts är det sämsta laget, spela mot dem för att enklare vinna. Nummer två kommer Guado Glories, trea Ronso Fangs, fyra Luca Goers och bäst är Al Bhed Psychs. Självklart varierar detta lite, men oftast är det i denna ordning.

När du kan byta till dig andra lags spelare så är de bästa:
Luca Goers: Bickson och Abus
Kilika Beasts: Vuroja
Al Bhed Psychs: Eigaar, Blappa, Nomma
Ronso Fangs: Basik Ronso
Guado Glories: Audo Guado
Besaid Aurochs: Beclem, Wakka
Zanarkand Abes: Star Player, Cetan


Hjälpmeny & Länkar 
Välj vad du vill läsa mer om här nedan. "Grundläggande Blitzball" lämpar sig även för vana spelare, men mest för nybörjare. På "Ingående om Blitzball" så hittar du detaljerad info, förklarningar och statistik

Grundläggande Blitzball:
Grundläggande info
Skaffa nya spelare (Scout)
Träna spelarna
Spela Blitzball

Ingående om Blitzball:
Förkortningar
Träningskommandon
Statistik på Free Agents
Hur Command Points fördelas
Vad man vinner
Användbara tips!

FFX-2 

FFX-2 logo

FFX-2 Yuna-Gunner