. .

LB fade [100 byte]DB fade [222 byte]LB fade [100 byte]DB fade [222 byte]LB fade [100 byte]

Startsidan
Trance mode Hemligheter Walkthrough Strategier Karaktärer Abilities Nybörjare Eidolons Chocobos Kortspel Minispel Fiender Bossar Magier Kartor Städer Status Humor Fusk FAQ

Vapen Armors Add-Ons Arm Gears Head Gears

Ladda hem Bilder Musik

[ M i n i s p e l    o c h    a n n a t    s k o j ]

Har du kört fast i Final Fantasy IX och vill göra nåt annat för en stund? Eller har du kanske redan klarat av spelet och undrar om det finns nåt mer att göra?
På denna sida så ska jag skriva om alla de små roligheter man kan hitta på i spelet. Allt från att jaga grodor och hoppa hopprep till att spela Black Jack och mycket mer.
Om du vill spela kortspelet Tetra Master så hittar du allt du behöver på Kortspels sidorna eller vill du träna upp en Chocobo och leta skatter så ska du kolla Chocobo sidan.[ Minispel del 1 ] [ Minispel del 2 ] [ Hemligheter ] [ Snabb-lösningar ]

[ Fusk ] [ Tips och knep ]


HOPPA HOPPREP »
På torget i Alexandria så kan du redan i början med Vivi hoppa hopprep med några tjejer. Om du hoppar bra så får du en belöning. Tjejerna brukar också hålla reda på dina tre bästa hopp. Du kan även hoppa rep senare i spelet då du återbesöker Alexandria.

Tryck på X-knappen då "!" uppenbarar sig ovan ditt huvud. Ett tips är att hoppa precis då du landat på marken efter ditt föregående hopp och hör ljudet från att du landar. Ju längre du hoppar desto snabbare kommer flickorna att snurra repet.
Hopp Belöning
20 10 Gil
50 Cactuar Card
100 Genji Card
200 Alexandria Card
300 Tiger Racket Card
1000 King of Jump Rope (Key Item)


FESTIVAL OF THE HUNT »
Då du spelar spelet så kommer du i Lindblum att få delta i "Festival of the Hunt". Här får du tips och hjälp för att klara detta. Ta första lufttaxi till Theater District så startar det hela, du får 12 minuter på dig.

Lämna stationen snabbt och börja slåss. Fienderna finns bara ute på gator och torg, ej i några hus. Ibland så får du stå och vänta på nån plats för att de ska anfalla. Ta fienderna i den turordning de kommer i min tabell här nedanför. När en tabell för ett district är klar så tar du nästa, vänta med bossen tills du har typ 3-4 minuter kvar. Det gör inget om du inte hinner med alla fiender, eller om du hoppar över vissa. Ju starkare fiender desto mer poäng.

Theater District Fiende Poäng (cirka)
Närma dig odjuret som hotar gubben Mu 10-11
Stå vid trappan så anfaller fågeln Trick Sparrow 1-3
Ner för trappan, fågeln anfaller vid räcket Trick Sparrow 11-12
Ner för sista trappan, vänta vid tunnorna Fang 21
Business District Fiende Poäng (cirka)
Spring rakt upp så anfaller fågeln Trick Sparrow 13-15
Spring mot trappan till höger efter fågelns attack Mu 13
Spring rakt upp mot kyrkan, en best hotar nån Fang 19
En fågel sitter på trappan till kyrkan Trick Sparrow 6
Då du återbesöker torget så jagar ett djur Vivi Fang 27
En best hotar barn på torget där affärerna finns Zaghnol (boss) 52
Industrial District Fiende Poäng (cirka)
Ett odjur jagar en katt runt statyn på torget Fang 19
Spring upp trappan till höger så anfalls du Mu 12
Ett monster står vid dörren längst bort Mu 9


QUINA'S GRODJAKT »
Detta lilla spel går ut på att jaga grodor. Genom att springa emot en groda och trycka på X-knappen så fångar du den. Du gör detta då du besöker ett Qu's Marsh som finns utspridda på fyra ställen i världen:
Damm 1 = Nära Lindblum
Damm 2 = På Outer Continent
Damm 3 = Nordöst på Lost Continent
Damm 4 = Norr om Daguerreo
Alla grodor du samlat sammanlagt räknas alltid ihop, och du får en belöning för det. Grodorna kommer tids nog tillbaks till sin damm.

Det finns gröna hanar och honor samt nån enstaka gyllene groda. Då du fångar grodor så är det mycket viktigt att du lämnar minst en hane och en hona så att dammen snabbare "be-grodas" (befolkas) igen. Lämnar du en gyllene groda så går det ändå snabbare. Skulle du tömma hela dammen så tar det en förskräckligt lång tid att fylla dammen med grodor igen.
När du ska fånga en groda så stå antingen still på en plats en bit bort och vänta, spring sedan dit då den sitter på marken och peppra på X-knappen för att kasta dig på grodan. Eller spring hela tiden runt och hoppas att en groda hoppar upp i närheten som du kan ta. Välj att behålla grodan. När du fångat ett visst antal kommer Quale fram och ger dig något. När du vill avsluta detta minispel eller redan fångat alla så ska du försöka lämna platsen, då kommer Zidane fram. Välj då att avbryta ditt jagande.
Tänk på att då du fångat 99 grodor så får du inte en Gastro Fork direkt utan måste besegra Quale i strid först.
Antal Belöning
2 Ore
5 Ether
9 Silk Robe
15 Elixir
23 Silver Fork
33 Bistro Fork
45 Battle Boots
99 Gastro Fork


STELLAZZIO MYNT »
I staden Treno så kan du besöka stadens drottning. Hon jagar efter några mynt som kallas Stellazzio mynt. Det finns 13 stycken utspridda över världen. Återvänd med ett mynt till drottningen så får du en belöning.

Leta upp alla de 12 första mynten i listan och lämna dem till drottningen. När du gett henne det tolfte myntet så får du tillbaka dem alla för att kunna lura ut ledtrådarna på deras baksidor för att hitta det trettonde och sista myntet. Då du ger detta till drottningen så får du föremålet Hammer, som ger en extra liten slutsekvens då du klarat av spelet.
Mynt nummer Belöning (oavsett mynt)
1 1000 Gil
2 Phoenix Pinion
3 2000 Gil
4 Blood Sword
5 5000 Gil
6 Elixir
7 10.000 Gil
8 Black Belt
9 20.000 Gil
10 Rosetta Ring
11 30.000 Gil
12 Robe of Lords
13 Hammer
Namn Finnes
Aries
(Vädur)
I Dali's Vindkvarn (bottenvåningen, till vänster bakom pelaren i mitten, den som mal).
Taurus
(Oxe)
Bakom en vagn som står mot Item affärens högra vägg i Trenos slum.
Gemini
(Tvilling)
Kasta 10 Gil i fontänen som finns till vänster på den plats där du kommer in i Treno. Kasta ner 10 Gil 13 gånger så får du myntet som kastas upp till dig.
Cancer
(Kräfta)
Väl inne i Burmecia ligger en omkullvällt vagn till vänster borta vid en husvägg. Bakom den så ligger myntet.
Leo
(Lejon)
I Alexandria slott så ska du först gå ut till hamnen vid slottet, sedan gå åt vänster och in i porten där. Där inne så finns en dörr till vänster, gå in där (dörren öppnas inte fören på skiva 3) och sök i det övre högra hörnet, i rummet med Neptunus statyn, så hittar du myntet.
Virgo
(Jungfru)
Bakom några kistor och annat bråte till vänster om sängarna i Inn:et i Black Mage Village.
Libra
(Våg)
Till höger bakom fontänen på torget i Madain Sari.
Scorpio
(Skorpion)
I Quan's Dwelling ska du springa upp bakom den stora bergspelaren och klättra ner för repet. Längst ner där, till vänster om kistan, så ligger myntet bland stenarna.
Sagittarius
(Skytt)
Då Lindblum håller på att byggas upp igen (slutet på skiva 2) så ska du kolla torget i Business District där en tant har sina Gysahl Pickles. Till vänster om den upp mot en byggnad till vänster där uppe i gräset ligger myntet.
Capricorn
(Stenbock)
I staden Daguerreo ska du springa till höger ner i vattnet och ta myntet som finns där till höger i gången.
Aquarius
(Vattuman)
Då du precis kommit in i slottet i Ipsen's Castle så har du myntet i kistan till höger vid ingången.
Pisces
(Fisk)
Kistan till vänster i rummet nedanför kockpit i skeppet Invincible, då du fått skeppet på skiva 3.
Ophiuchus
(?)
Samla på dig alla de ovanstående 12 mynten, ge dem till drottningen i Treno så kan du hitta detta mynt på exakt samma plats som du fann Scorpio myntet (i Quan's Dwelling).


EIKO I KÖKET »
Då du för första gången har träffat Eiko och kommit till hennes hemby, Madain Sari, så vill hon laga mat åt er. Och du kan i väldigt stor utsträckning kontrollera hur det går med maten genom att bestämma en massa saker i en ATE (Active Time Event). Här så kan du läsa om dessa i turordning om vad du ska välja och hur du ska göra för att få den absolut godaste maten att servera till Eikos nyfunna kärlek: Zidane.

Det börjar med en ATE, "Eiko's Feelings". Här så tänker Eiko laga middag åt alla. Väljer att göra en potatisstuvning med tillhörande grillad fisk. Du ska nu välja de som ska utföra vissa sysslor åt dig.
Vem ska fiska? - Chimomo
Vem ska plocka potatis? - Mocha
Vem ska hjälpa dig i köket? - Momatose
När du valt klart så får du välja att börja om med dina val eller börja laga maten. Börja att laga maten då du känner dig klar genom att välja "Start cooking" så avslutas denna ATE.

Nästa ATE som dyker upp med matlagning är "Eiko's Kitchen". Den du valde att hjälpa till i köket ska nu hälla i rätt mängd vatten i en kastrull så att maten räcker åt alla. Då räknas alla, som ska äta, upp. Nu så ska du hälla upp vatten åt dess.
Hur många ska det vara vatten till? - 10
Häller du upp till för många, fler än femton, så rinner vattnet över. Efter detta så frågar Eiko om hon ska lägga ner en Oglop i stuvningen (åh nej, tänk om det är Cid...).
Ska en Oglop blandas ner i stuvningen? - Nej
Efter detta så ropar din fiskare på dig, det nappar en stor fisk.
Ska du hjälpa till att dra upp fisken? - Ja
Quina flyger upp ur vattnet o landar framför Eiko, i och med detta så är denna ATE slut.

Då nästa ATE kommer, "Eiko's Kitchen 2", så får du se fortsättningen på denna matlagningscirkus. Quina vill hjälpa till med matlagningen, men Eiko tror att det är Kuja. Men sen känner hon igen Quina, Quina jagade ju hennes Mog vid bergspasset tidigare. Quina hoppar över till köket och Eiko vill fråga om råd.
Ska Eiko fråga Quina om råd? - Ja
Quina börjar direkt med att kommentera allt, och pilla på allt. För det första så ökar Quina vattenmängden i din kastrull till åt 11 personer, Quina ska ju också äta. Sedan vill Quina hämta Vivi för att öka på värmen så att allt vatten börjar koka nån gång. Då tar även denna ATE slut.

Nu ska du efter detta som Zidane springa upp till Eikos hus. Denna gång så kommer Mog och släpper in er. Nu får nu sätta er ner och smaka på den underbara maten som Eiko, samt Quina och alla Moogles, har tillrätt för er.
Fisken är jättestor, allt ser jätte gott ut och Zidane blir alldeles till sig. Efter maten så påpekar Zidane att Eiko borde öppna en restaurang eftersom maten var så god.

OBS! Visa lite uppskattning efter maten och bär ut all disk i köket åt Eiko.


FLODHÄST LÖPNING »
I Alexandria alldeles i början av skiva 3 så kan du springa ett tävlingslopp med en flodhäst. Det du ska göra är att fortsätta att gå nedåt från det stora torget i staden. Efter en kort prommenad så ska du se två flodhästar ståendes längs vägen. Prata med dem så får du springa med ungen så att han tränas upp. För varje lopp du vinner så går han upp en level. Och då du fått upp honom på en viss level så får du nått av hans mamma. För level 90 och 100 så får du dock ingenting förutom äran. Du springer genom att trycka på Cirkel och Fyrkants-knapparna om vart annat upprepade gånger i snabb takt. Det blir svårare än man kan tro då man hållit på ett tag, lycka till.
Level Belöning
10 Wyerd Card
20 Carrion Worm Card
30 Tantarian Card
40 Armstrong Card
50 Ribbon Card
60 Nova Dragon Card
70 Genji Card
80 Athlete Queen (Key Item)
90 -
100 -


GISSA VEM? »
När du besöker Alexandria på skiva tre så kan du på torget gå till Synth-affären till höger. Gå till andra rummet så står de knepiga gubbarna som är med i Tantalus-gänget där, alltså de med mask för ansiktet och sax-liknande händer. De är likadana och för 100 Gil får du gissa vem som är vem efter att de har dansat lite. Du får 150 Gil om du lyckas och kan sen höja budet till 300, och så vidare.

Tillbaks till toppen upp