. .

LB fade [100 byte]DB fade [222 byte]LB fade [100 byte]DB fade [222 byte]LB fade [100 byte]

Startsidan
Trance mode Hemligheter Walkthrough Strategier Karaktärer Abilities Nybörjare Eidolons Chocobos Kortspel Minispel Fiender Bossar Magier Kartor Städer Status Humor Fusk FAQ

Vapen Armors Add-Ons Arm Gears Head Gears

Ladda hem Bilder Musik

[ H e m l i g h e t e r ]

Här kan du läsa om flera hemligheter i spelet, och vart du hittar dem. Minispel, Chocobo och Tetra Master relaterade hemligheter tas inte upp på denna sida.[ Minispel del 1 ] [ Minispel del 2 ] [ Hemligheter ] [ Snabb-lösningar ]

[ Fusk ] [ Tips och knep ]


EN HEMLIG MELODI! »
Om du har Une´s mirror och Doga´s artifact och går till Innet i Black Mage Village och pratar med Black Magen som står vid en slags grammofon så spelas en annorlunda låt, från FFIII tror jag, ända tills du lämnar byn.
Insänt av: Yojimbo


ANNAT SLUT »
Om du får alla 13 stellazio coins och ger dem till drottningen i Treno så får du en hammare som ger ett annat slut. Så till vida du inte gör dig av med den innan så klart. (OBS! Det nya slutet är INTE en FMV)
Insänt av: Dani Donato


FÅ EXCALIBUR, STEINERS NÄST BÄSTA VAPEN »
Excalibur är Steiners näst bästa vapen. För de som inte lyckas klara spelet under 12 timmar är detta svärd det bästa som man kan hitta.
Den är inte fullt så stark som Ragnarok men man kan lära sig CLIMHAZZARD med detta svärd. Så får du svärdet:

Du skall återvända till staden Daguerrero på fjärde skivan. En gammal man vid Library's Inn kommer att berätta om ett föremål som heter Magical Fingertip. Åk till auktionen i Treno och skaffa det. Försök om och om igen tills föremålet finns med att bjuda på. OBS! Gör inte slut på alla dina pengar ;) När du har köpt det så ska du återvända till mannen som vill ha det. Det är bara att ge den till honom och du har EXCALIBUR!
Insänt av: Dani Donato


HITTA STEINER'S BÄSTA VAPEN »
För att få Steiners bästa vapen, Excalibur II, måste du stå på trappan till Memoria inom 12 speltimmar! Efter det så hittar du svärdet vid en av pelarna där du ska slåss mot Kuja. Verkar det omöjligt? Tro mig det går att klara. Dessvärre är svärdet inte mycket starkare än hans näst bästa vapen Excalibur.
Insänt av: Dani Donato


QUAN'S DWELLING REUNION »
Om du tar med Vivi och Quina i ditt party och går till Quans Dwelling så får du en kort FMV sekvens. Efter det gå till balkongen och undersök klockan där ute så får du en väldigt speciell sak, Running Shoes, som du kan få abilitiy:n "Haste" av.
Insänt av: Dani Donato


HITTA SPELETS STARKASTE BOSS OZMA »
Spelets läskigaste boss Ozma finns i Chocobo Air Garden. För att möta honom måste du ha klarat de flesta problemen i spelet och du måste ha en Vitfärgad Chocobo som kan flyga samt en Dead Peppar. Undersök då Eidolon Grave (Grottan längst upp till vänster där en sten tycks lysa) och Mene kommer att varna dig. Strunta i det och börja strida.
För att vinna bör du ha Ultima weapon i din ägo och åtminstone Ragnarok. Fler tips om Ozma finns på Boss-sidorna, "Skiva 4".
Insänt av: Dani Donato


SKAFFA ODIN »
När dottning Brahne dör kommer Dagger att få all eidolons som hon hade stulit. Men vänta ett tag... Odin fattas!!!
Det är lugnt. Du behöver bara åka till Treno och köpa Dark matter i auktionen. Det kommer att lära Dagger Odin.
Odin kan döda de flesta fienderna såsom Grand dragons och Mistodons.
Insänt av: Dani Donato


FÅ STARKASTE EIDOLONEN ARK »
För att få den kraftfulla eidolonen ARK måste du ha klarat Hades. Gå sedan till hans Synthesis Shop och "syntha" två Pumice Piece. En får du av bossen "Ark".
Insänt av: Dani Donato


HITTA HADES »
Då du kommer till Memoria så har du ett gäng skumma ställen att se fram emot. Ett sådant ställe är där hela platsen är fylld av vatten och Quina simmar runt där och tror sig drunkna. Här så ska du springa bakom stenen till höger och sakta gå och trycka på X-knappen där för att väcka Hades.
Du kommer inte se ett Utropstecken då du ska trycka utan då måste chansa och trycka snabbt hela tiden då du går runt bakom stenen.
Då du pratat med Hades så vill han slåss med dig. Han är ganska svår men då du besegrat honom så kan du komma åt hans Synthesis Shop som är den bästa i spelet!

Fler tips om Hades finns på Boss-sidorna, "Skiva 4".


SPELA FF9 BLACK JACK »
När du har klarat spelet, låt credits rulla förbi och sluta. Tryck sedan R2, L1, R2, R2, UPP, X, HÖGER, CIRKEL, NER, TRIANGEL, L2, R1, R2, L1, FYRKANT, FYRKANT då slutbilden visas. Det ska komma upp ett bekräftelseljud och tryck sedan start för att börja spela kort!
Insänt av: Dani Donato


HITTA MOGNET CENTRAL »
Du kommer att nån gång i spelet få höra om mognet central. Den finns på Vile island, så ta med dig din Chocobo som kan flyga och landa på ön med Mognet Central (kolla sajtens karta). Kolla på berget så ser du snart en spricka. Använd en Dead Pepper och du kommer att finna mognet central. Du behöver inte använda nån mer Dead Peppar för att återbesöka centralen.
Insänt av: Dani Donato


EN VÄGG, ELLER EN DÖRR? »
I Ipsen's Castle i rummet innan det allra sista rummet, med speglarna och bossen, så är en del utav väggen ett vackert utsmyckat stenblock. Undersök det så försöker Zidane att få upp denna del av väggen. Börja med att undersöka den noggrant, putta på den, sen banka på den. Fundera nu en stund och välj sedan att putta igen. Försök sen något drastiskt. Zidane kommer att göra en hoppspark mot väggen och efter detta så bör du låta honom vila sig lite. När du gjort detta öppnar sig väggen. Nu kan du komma åt en Barette på andra sidan.

Alltså:
EXAMINE - PUSH - POUND - THINK - PUSH - TRY SOMETHING DRASTIC - REST = öppet!


ODINS SVÄRD »
I Ipsen's Castle efter att ha klarat av bossen, tagit speglarna och gått ut och pratat med de andra (även efter detta men dock tidigaste då) så händer lite nya saker på slottet. I första rummet så kan du se en ny port med en trappa bakom i väggen längst bort, gå in där. Spring längs balkongen över innergården och in i tornet. Spring sedan ner åt vänster för trappan i nästa rum och in genom dörren. Här ska du springa till pelaren i mitten och åka ner med en slags hiss till ett underligt rum där ett stort elektrifierat svärd hänger på väggen. Här nere finns även några hyllor och några blommor. De ska du ställa på rätt plats för att få något bra.

Krukan längst till höger ska du flytta till det tomma bordet till höger om svärdet, bordet i mitten. Den andra krukan ska du flytta till bordet där den förra krukan stod. Flytta sedan krukan du flyttade allra först till bordet längst åt vänster. Ta nu krukan som står längst åt höger och flytta den till bordet i mitten.

Nu omger krukorna svärdet på rätt sätt och strömmen stängs av och skickas ner i den högra blomman. Lyft upp den blomman så får du Ancient Aroma som du kan lära dig en smaskig ability utav, "Odin's Sword".

Tillbaks till toppen upp