Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
<=-   the FINAL FANTASY IX universe   -=>
www.ffuniverse.nu

bossar :    SOULCAGE
SOULCAGE
SOULCAGE
HP
Eat Skills
Speed
Spirit
9765
- ?
24
22
MP
Level
Typ Card
Strenght
Attack
862
26
Undead Antlion
14
37
Exp
AP
Platser Svårighetsgrad
Magic
Def.
-
9
Iifa Tree
14
14
Gil
M.Evd. 5
Evade
3800
M.Def. 10
4

STATUS (X = immun mot, O = mottaglig för, ? = uppgift saknas)
Petrify Venom Silence Darkness Trouble Zombie Safety Confuse Berserk Stop Poison Sleep
X X X O X X X X X X X O
Regen Haste Slow Float Shell Protect Heat Freeze Vanish Doom Mini Reflect
X O O X O O X X X X X O

STEAL ITEM DROP ITEM ELEMENT
256/256 Oak Staff 256/256 Phoenix Down Fire Svag Water -
64/256 Magician's Cloak 96/256 Elixir Ice - Wind -
8/256 Brigandine 32/256 Elixir Thunder - Holy Svag
1/256 - 1/156 - Earth - Shadow Halv

TAKTIK:
Förberedelser:
» Utrusta ability Auto-Ption och Auto-Regen på så mpnga du bara kan.

Striden:
Passa dig riktigt noga för att ha en level som är delbar med fem (det vill säga till exempel level 5, 20, 25 osv.) på nån av dina gubbar. För denna boss börjar med att kasta "LV5 Death" på er alla. Alla som då har en level delbar på fem kommer att dö på stubben.
Efter bossens introattack så kan du eventuellt behöva få liv i de som dött, använd helst dina magikers Life till detta. Är de döda så kör med vanliga Phoenix Down. Kör sedan två, eller fler, omgångar med Cura på alla (R1).
Nu så är det äntligen dags att slåss, på riktigt. Låt Zidane köra vanliga attacker och sätt Vivi på att kasta Bio som gör upp emot 1500 HP skada. Du bör ha både Eiko och Dagger som helare, men kasta iväg Ramuh lite då och då när det är lugnt.
Några av hans attacker som är jobbiga är bland annat hans "Mustard Bomb" som orsakar statuseffekten Heat. Om den som råkat ut för Heat gör något (anfaller, kastar magi eller liknande) så dör den, omedelbart. Det enda botet mot Heat är att ha Ability:n "Body Temp" som då gör dig immun mot Heat, annars är det bara att kasta en Blizzard på den drabbade. Bossen har även några attacker som gör skada på alla, och de är jättejobbiga att råka ut för om man nyss har återupplivat nån med en Phoenix Down. Då har de mycket låg HP och dör på fläcken, även fast attacken i sig inte gör nån större skada.
Stor varning för att kasta eld-baserade magier på trädet. Det gör visserligen mycket i skada om man blåser på med Fira eller Phoenix men trädet börjar då brinna. Härligt tänker du och tror kanske att han kanske kontinuerligt kommer att ta skada, men icke. Istället blir hans attacker minst dubbelt så kraftfulla. Fire Blades, som är en version av Leaf Swirl, gör upp emot 500 i skada, på alla. Men visst, om Vivi hamnar i Trance Mode och du misstänker, eller vet, att bossen har hyfsat lite med HP, kan du blåsa på med några Fira om du vill.
Ha hela tiden minst en helare beredd, hela tiden, på att kasta Cura på alla (R1). Och efter ett tag, och kanske nån Trance Mode, så är denna boss besegrad (det blev inga tusen år för den sprätten, ha!).

Du kan även fuska, eller vad man ska säga, och börja med att sno allt du kan av bossen med Zidane. Låt sedan Dagger eller Eiko kasta Life på bossen så dör han direkt! Klart, lätt som en plätt.