. .

LB fade [100 byte]DB fade [222 byte]LB fade [100 byte]DB fade [222 byte]LB fade [100 byte]

Startsidan
Trance mode Hemligheter Walkthrough Strategier Karaktärer Abilities Nybörjare Eidolons Chocobos Kortspel Minispel Fiender Bossar Magier Kartor Städer Status Humor Fusk FAQ

Vapen Armors Add-Ons Arm Gears Head Gears

Ladda hem Bilder Musik

[ N y b ö r j a r    h j ä l p ]

Har du aldrig spelat ett Final Fantasy eller RPG spel förut så är denna sidan perfekt för dig. Här går jag igenom allt grundläggande du bör tänka på och ger en hel del tips för att göra det lättare för dig i Final Fantasy IX:s hårda värld.
Jag förklarar även vanliga ord och termer som ofta används som kan vara svåra att förstå.ATB:
Står för "Active Time Battle" och är ett välkänt begrepp inom Final Fantasy- spelen. Det har funnits med sedan länge i spelets historia och är ett sätt att bestämma vems tur det är i en strid. Det är helt enkelt en mätare som börjar på noll och går stadigt upp till max. Då får man attacker, eller gör nån annan handling. Då man gjort sin handling så går mätaren ner på noll och börjar om igen. Även fienderna har sådana mätare, fast de kan du inte se.
Hur snabbt dessa mätare fylls beror på hur högt ditt "Speed" är. Kolla på Status skärmen i FF9-menyn i spelet för att se hur mycket dina gubbar har i Speed. Din mätares hastighet kan även påverkas av magier, negativt och positivt. Mer om det kan du läsa på Status-sidorna.

Kontra:
Betyder ungefär gensvar. I detta fall är det ett gensvar på att man blivit attackerad i strid. Gensvaret kan vara en attack eller en magi som kastas automatiskt.

ATE:
Står för "Active Time Event" och det betyder ungefär "Aktiv tidshändelse". Detta är nåt nytt för Final Fantasy IX och dyker upp som en blinkande text nere i skärmens vänstra hörn. Du ska då trycka på Select-knappen för att få fram en liten meny med ett eller flera val. Välj ett av dem för att se en kort sekvens av en avlägsen händelse. Du behöver inte se på dem utan de är mest där för att göra ett kort avbrott i spelandet. Men blinkar den lilla texten i skärmens kant grått så måste du se sekvensen.
Tillbaks till toppen upp