Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

FFVIII
.STARTSIDAN
.Guide
.Bossar
.Guardian Force
.Vapen
.Hemligheter
.Magier
.Kortspel
.Karaktärer
.Kartor
.Trix
.Gameshark
.Status
HJÄLP!
.FFVIII-support
ANNAT
.Utmärkelser
THE END
.
[ sida 1 / 3 ]
| Odin | Sök i Dollet | Obel lake monstret | Samla AP | Ragnarok på skiva 4 | Windhills vasbitar |

[ sida 2 / 3 ]
| Timber Maniacs | Vapentidningar | Shumi Village gåvor | Kortdrottningen | Quistis mot Squall |

[ sida 3 / 3 ]
| Ufon | Draw Points öar | Bedöm SeeD provet | CC gruppen | Skaffa missade GFs | Saker i Timber |


< Ufon i FF8 >
Tillgänglig: med Ragnarok, skiva 3 Svårighetsgrad: medium Belöning: bra Otillgänglig: aldrig
Ufon har invaderat världen i Final Fantasy VIII, fast man kan nog inte direkt säga att de invaderat den men de är i alla fall på besök och du kan få träffa dem. Om du kollar på
kartan som jag har över Final Fantasy VIII världen så kan du se att fyra platser finns utmarkerade med gröna ovala alien ansikten. På dessa platser så kan du stöta på ett flygande tefat som flyger förbi. Det går till så att du hamnar i strid på en av dessa platser men istället för fiender så dyker ett tefat upp och när det passerat så är striden över utan att en droppe blod har spillts. Lättast att möta dessa ufon är om du utrustar dig med Diablos "Enc-none" för att inte möta några fiender fast ändå kunna möta tefaten.
Meningen är att du ska stöta på UFOt på alla de fyra platserna för att komma vidare med uppgiften.
Plats 1: Winhill Bluffs (Sydväst om Winhill). Ufo:t släpar med sig en ko.
Plats 2: Mandy Beach (Nordöst om Timber). Ufo:t släpar med sig en staty på ett Goa huvud.
Plats 3: Kashkabald Desert (Öster om Centra Ruin, nordväst om Cactuar Island). Ufo:t släpar med sig en pyramid.
Plats 4: Trabia Heath Peninsula (Nordöst om Trabia Garden). Ufo't släpar med sig en konstig symbol.
Nu så ska du ta dig sydöst om den senaste Ufo platsen, Trabia Heat Peninsula. Du ska gå av vid Grandidi skogens Chocobo skog och springa runt här tills det att du möter ett ensamt tefat i strid. Ufo't har mellan 121 HP på level 1 och 12.100 HP på level 100 och är med andra ord en ganska lätt match. Du får en Aegis Amulet efter striden och nu så måste du förbereda dig på ett och annat.
Se till att skaffa dig 5 Elixir och utrusta nån med Item kommandot och stick sedan till den plats där Balamb Garden tidigare fanns. Här så kommer du att stöta på piloten till tefatet du slog sönder. Den heter PuPu och har 10 HP oavsett level fast du ska inte döda den. Utan ge den nu 5 Elixir så blir den nöjd och du kommer att få det sällsynta kortet "PuPu".

< Draw Points öarna >
Det finns faktiskt osynliga Draw Points över hela världskartan och du kan inte ens se dem med "Move-Find" kommandot utan för att finna dem måste du gå runt och söka, med X-knappen, på marken. Speciellt två öar är fullsmockade med Draw Points med starka magier som Ultima, Full-life, Aura med flera. Dessa öar heter Island closest to Hell och Island closest to Heaven. Om du kollar på min
karta över Final Fantasy VIII världen så ska du se öarna utmärkta med respektive namn. En långt ut på den vänstra sidan och den andra på den högra.
Det är dock bäst att du har skaffat Diablos "Enc-none" eftersom att man ofta möter fiender här och de är alla på level 100 och pallar en hel del och gör mycket i skada. Men med denna ability utrustad så kan du i lugn och ro tömma alla Draw Points på ena ön och sedan dra till nästa och göra det samma. Dessa Draw Points brukar laddas med nya magier ganska ofta så det är ytterst sällan du kan söka genom en av öarna utan att finna en enda aktiv Draw Point.
(Tips: Sök längs öarnas kanter, där finns det flest Draw Points.)

< Bedöm ditt SeeD prov >
CONDUCT
Under ditt uppdrag i Dollet så kommer tiden du har kvar när du når stranden att avgöra hur mycket du ska få i poäng enligt tabellen nedanför.
Kvarstående tid
Poäng
25:00 +
100
24:59 - 24:00
90
23:59 - 23:00
80
22:59 - 20:00
70
19:59 - 19:00
60
18:59 - 17:00
50
16:59 - 15:00
40
14:59 - 10:00
30
9:59 - 6:00
20
5:59 - 3:00
10
2:59 - 0:00
0
JUDGEMENT
Denna poäng bestäms under ditt uppdrag i Fire Cavern där du möter Ifrit. Och det är på den tid du har kvar när du besegrat Ifrit som poängen bestäms.
Kvarstående tid
Poäng
0:00 - 0:07
100
0:08 - 0:29
90
0:30 - 0:59
80
1:00 - 1:59
70
2:00 - 2:59
60
3:00 - 9:59
50
10:00 - 10:59
40
11:00 - 11:59
30
12:00 - 12:59
20
13:00 - 13:59
10
14:00 - 14:59
5
15:00+
0
ATTACK
Poängen här räknas på antalet fiender du besegrat. De som besegrats utav en GF du kastat kommer ej att räknas och om du sänker bossen X-ATM092 hp till 0 mer än en gång så räknas det ändå bara som en besegrad fiende.
Besegrade fiender
Poäng
75 +
100
25 - 74
80
15 - 24
50
10 - 14
20
0 - 9
0

BONUS
Du får 100 poäng extra på ATTITUDE om du besegrar bossen X-ATM092 minst en gång. Detta är endast möjligt då du strider mot honom på bron i Dollet.
SPIRIT
För att få hög poäng här så gäller det att rymma så lite som möjligt. För att få högsta påoäng så får du bara rymma en gång från bossen X-ATM092. På vägen ner för berget så ska du hålla inne Trekant för att gå och på så viss inte falla omkull, på bron när han hoppar över dig så ska du vända och springa åt andra hållet så hoppar han över dig igen och du ska springa mot staden igen.
På detta sätt så kommer du bara att behöva möta honom nedanför satellit tornet.
Antal rymmningar
Poäng
1
100
2
70
3 - 4
50
5 - 9
30
10 +
0
ATTITUDE
Din poäng här bestäms genom flera saker och gör du fel så får du avdrag och det är summan av alla avdragna poäng som räknas för att bestäma din poäng.
Saker som ger och drar ifrån poäng:
1) Under ditt test i Dollet så kommer du att få ett avdrag per person som du talar med och detta innefattar även folk i Balamb. Du får 2 minus om du snackar med Biggs.
2) Du få ett avdrag varje gång du försöker gå före Seifer till satellit tornet. Alltså innan han beordrar er att gå dit.
3) Om du hoppar över klippan till satellit tornet (vägen Selphie tog) istället för att springa runt den längre vägen så får du 5 minus.
4) När ni jagas av X-ATM092 in i stadens centrum så finns det där en hund som du ska prata med för att rädda. Om du inte räddar hunden så får du 10 minus poäng.
5) Om du springer in i cafet för att undvika X-ATM092 så får du hela 20 minus poäng.
Totalt avdrag
Poäng
0
100
1 - 8
80
9 - 13
70
14 - 17
50
18 - 24
30
25 +
10
SeeD LEVEL
Om du ska kolla vilken SeeD level du kommer få så ska du addera (alla poäng + varandra) ihop alla dina poäng och sedan dela den summan med 50 och avrunda det svaret till närmsta heltal för att få fram leveln du ska få.
Ex: Om du får 100 + 80 + 70 + 30 + 5 på dina prov så lägger du ihop dem och får då 285 och denna summa ska du dela med 50 (använd miniräknare). Talet blir då 5,7 och avrundar du det till närmsta heltal så blir det 6 och din SeeD level då alltså 6.

< Möt CC medlemmarna >
Om du tycker att motståndet på kortsidan är lite väl klent så finns det nåt som kan hjälpa dig. Du kanske redan har hört om CC members som finns i Balamb Garden och de är några kortspelare som är väldigt bra så du ska nog utmana dem.
De är 7 stycken i den här gruppen och du ska utmana dem i ordning från lägst rankade till den högst rankade spelaren. Ibland så kan du faktiskt inte påbörja denna lilla "Side quest" för att du inte har utmanat tillräckligt med folk i Balamb Garden. Så då ska du försöka med att spöa upp cirka 15 personer i kort i Balamb Garden och sedan försöka med att påbörja uppdraget igen.

#1 "Jack"
Plats:
I korridoren i Balamb Garden nära hissen och kartan.
Personen brukar komma in på skärmen från nederkanten av den. Han har inget sällsynt (rare) kort.
#2 "Club"
Plats:
I korridoren runt Balamb Gardens mitt vid korridoren in till Cafeterian.
Uppenbarar sig slumpvis och kan vara svår att hitta. Han spelar inte med något sällsynt kort.
#3 "Diamond"
Plats:
Framför kartan över Balamb Garden i huvudkorridoren.
Två stycken tjejer kommer gåendes tillsammans från botten av skärmen och upp ibland och det är de som är Diamond. De spelar inte med nåt sällsynt kort.
#4 "Spade"
Plats:
På andra våningen nära hissen.
Han är en av två som brukar vara här och han spelar inte med nåt sällsynt kort.
#5 "Heart"
Plats:
På bryggan i Balamb Garden.
Det är faktiskt Xu som är Heart och hon spelar med Carbuncle kortet.
#6 "Joker"
Plats:
I Training center, ta den högra vägen.
Joker kommer fram slumpmässigt så han kan vara svår att få tag i ibland. Han har Leviathan kortet och om du spöar honom så uppgraderar han din Battle meter, om du tog den av Cid när du blev SeeD på skiva 1, så att den även visar lite GF info.
Egentligen så kan du redan möta Joker efter att ha spöat Jack fast vilken ordning du tar är helt och hållet ditt val.
#7 "King"
Plats:
Detta kan vara lite svårt. Prata först med Nida på bryggan och utmana sedan Dr. Kadowaki i sjukstugan på ett kortspel. Hon kommer att föreslå att du snart bör finna King att spela med. Stick tillbaka till ditt rum och ta en tuppis så kommer King på besök medan du vilar.
Om du vinner så kan du lägga vantarna på Gilgamesh kortet som i sig kanske inte är så bra men om du förvandlar det till saker så får du 10 Holy wars som gör alla i ditt gäng osynliga för några rundor i strid.

< Skaffa missade GFs >
Om du missat nån GF som du inte längre kan ta så finns det fortfarande ett sätt för dig att få tag i dem. I Ultimecias slott på skiva fyra så finns det 8 bossar och sju utav dem har en GF du kan ta draw på. Har du redan den GFn så kan du inte ta den igen och finns då inte med på den bossens draw meny.
De GFs respektive bossar det gäller är:
Siren - Tri-Point
Leviathan - Trauma
Pandemona - Red Giant
Carbuncle - Krysta
Cerberus - Gargantua
Alexander - Catoblepas
Eden - Tiamat
Om du inte vet vart bossarna finns så kolla på min guide för skiva 4 del 2 och 3 för där står hur du kommer till bossarna och hur du besegrar dem allihop.

< Saker i Timber >
När du gör ett återbesök i Timber så ska du besöka järnvägsstationen till Dollet och där rädda en flicka på rälsen. I belöning får du en fri natt på Hotellet i stan och du kan ta en kopia av Timber Maniacs i rummet.
Om du har Rinoa och/eller Quistis med i ditt lag så ska du gå till platsen där man står vid ett räcke och kan se ut över tre järnvägsspår. Här så brukar det stå en kille och han ger Rinoa eller Quistis en Potionom hon är med. Han dyker upp då och då så du kan samla på dig en rejäl bunt Potions, om du vill.
På platsen där du räddade tjejen så ska du gå upp för trappen och in i huset där och söka igenom eldstaden ett antal gånger för att finna 500 gil. Om du är här under ditt uppdrag i Timber på skiva ett så kan du dricka hur mycket som helst utav Owl's Tear ur vattenkranen till vänster i rummet.
Om du går till höger vid huvudstationen och in i Timber Maniacs huset där så kan du finna ett exemplar utav "Girl next door" i tidningshögen i receptionen. Den kan du sälja om du vill och få en massa pluring för.


The End [ 6,65 kb ]