Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

FFVIII
.STARTSIDAN
.Guide
.Bossar
.Guardian Force
.Vapen
.Hemligheter
.Magier
.Kortspel
.Karaktärer
.Kartor
.Trix
.Gameshark
.Status
HJÄLP!
.FFVIII-support
ANNAT
.Utmärkelser
THE END
.
[ sida 1 / 3 ]
| Odin | Sök i Dollet | Obel lake monstret | Samla AP | Ragnarok på skiva 4 | Windhills vasbitar |

[ sida 2 / 3 ]
| Timber Maniacs | Vapentidningar | Shumi Village gåvor | Kortdrottningen | Quistis mot Squall |

[ sida 3 / 3 ]
| Ufon | Draw Points öar | Bedöm SeeD provet | CC gruppen | Skaffa missade GFs | Saker i Timber |


< Timber Maniacs >
Det finns 12 delar av Timber Maniacs utspridda över hela världen och i dem står artiklar som Laguna skrivit. När du läst en tidning så kan du läsa något nytt om Laguna i Squalls dator på Balamb Garden. Gå in på Selphies sida och läs där om Laguna på Laguna delen.
Tidningarna finns på följande platser:
Balamb Station
- Bakom det röda staketet vid tågsignalen till vänster.
Balamb Hotel - I gäst rummet, där du sover.
Timber Maniacs - I kontoret på golvet.
Timber Hotel - På bordet i sovrummet där du sover.
Fisherman's Horizon - Inne hos Grease Monkey på golvet.
FH Hotel - I rummet du sover i.
Trabia Garden - På kyrkogården bland gravarna.
Dollet Pub - På ett bord på pubens andra våning.
Dollet Hotel - I rummet där du sover.
Shumi Village - I Artisans hus på sängen.
White SeeD Ship - På golvet uppe på bryggan.
Edea's house - På golvet i huset.

< Vapen tidningarna >
För att kunna bygga om dina vapen så måste du först hitta den tidning varti det står om hur man bygger vapnet och läsa om det. Men nu är det ju ett litet problem om man inte vet hur man hittar tidningen. Kolla följande lista för att se vart alla tidningarna finns.
Weapons monthly Special issue:
Denna tidning får du tag på då du spelar med Laguna i Esthar på skiva 3. När du åkt upp med hissen så är du i ett kontrollrum där Dr. Odine är. Här inne på golvet till vänster så ligger tidningen, det är bara att plocka på sig.
Kostar: 50.000 gil i Esthars tidningsaffär, du måste ha Tonberrys "Familiar" först.
Weapons monthly August issue:
Trabia Garden har denna tidning i sin ägo. Ta dig till bildskärmen med fontänen med en staty i. Här ska du söka i bildens nedre högra hörn. Tidningen ligger där nånstans bland allt "skräp" på marken.
Kostar: 1000 gil i Esthars tidningsaffär.
Weapons monthly July issue:
Den finns på "Training center" i Balamb Garden. Du ska ta den vänstra vägen då du kommer hit. Och på marken vid en massa bråte och träd så ligger denna tidning.
Kostar: 1000 gil i Esthars tidningsaffär.
Weapons monthly June issue:
Bossen BGH521F2 på "Missile base" tappar den efter att du har gett honom ordentligt med smisk.
Kostar: 1000 gil i Esthars tidningsaffär.
Weapons monthly May issue:
Den ligger i kloaken under Deling City. Kolla kartan på
Kart sidorna Du ska gå ner genom brunnslocket vid bilen med lådorna. Gå sedan åt vänster i kloaken tills vägen spärras av utav ett galler. Här ligger en tidning på marken, ta den.
Kostar: 1000 gil i Esthars tidningsaffär.
Weapons monthly April issue:
Den ligger på skrivbordet i Squalls rum efter att du varit med Quistis i "Training center" i Balamb Garden.
Kostar: 1000 gil i Esthars tidningsaffär.
Weapons monthly March issue:
Klara bossen Elvoret på skiva 1. Han tappar nämligen detta nummer.
Kostar: 1000 gil i Esthars tidningsaffär.

Om du har missat en eller flera av dessa tidningar och promt måste ha den/dem så finns det en lösning. Kolla i Esthars tidningsaffär och köp dem för 1000 runda (gil). Men ska du ha Special numret så måste du först skaffa GF:n Tonberry (läs mer på GF sidorna) och lär honom förmågan Familiar för 150 AP och besöka sedan staden Esthar och dess tidningsaffär för att köpa tidningen.
Men om du är på skiva 4 så kan du inte besöka Esthar och får då först skaffa Tonberrys Call Shop för 200 AP. Gå nu in i menyn och välj Abilities samt Call Shop. Nu kommer en lista upp med alla städer och deras affärer. Gå nu in på Esthar och välj deras tidningsaffär och köp tidningen. Men detta förutsättar att du förut besökt den affären. Annars kan du inte handla från den.

< Gåvor i Shumi Village >
Shumi village är en liten stad som är den nordligaste staden i FF8's värld och den är begravd under marken för att slippa kylan ovan jord. Och i denna stad så bor ett konstigt folk som har lång haka och stora händer och de är gula. Detta är Shumi folket och deras mål är att bli en "Elder", typ gammal och vis, och de som misslyckas blir moombas.
Gå nu in i byn och ta hissen ner under jorden och stig ut. Du befinner dig nu i underjorden och här är det varmt och grönt gräs och gröna träd växer överallt.
Du ska nu kuta så långt du kan åt vänster och in i huset där och till husets bakre del och kolla på statyn där. Den liknar faktiskt Laguna en hel del och det kanske har nåt att göra med att det faktiskt är en staty utav Laguna Loire. En av skulptörerna kommer att be dig hjälpa honom med statyn. Du ska nu gå till The Elder's house som känns igen ganska bra Här hittar du 'Blue Stone' eftersom att det sitter en Moomba utanför huset jämt. Gå in där och prata lite med ledaren och stick sedan tillbaka till verkstaden och hjälp killen där med statyn.
När du pratar med honom så ber han dig att hitta fem stenar som ska användas för att bygga klart statyn. Den första stenen kallas "Blue stone" och den finner du faktiskt ganska nära där ni alla står. Undersök stenen i övre vänstra hörnet så ska du hitta stenen som du ska ge till Här hittar du 'Wind stone' skulptören för att få i uppdrag att finna nästa sten som kallas "Wind stone".
Nu så ska du springa ända tillbaka till där hissen kom ner fast inte ända dit utan stanna Här hittar du 'Life stone' mellan de två husen. Undersök stenen där så ska du nog finna den. Lämna den till skulptören så ska du hitta "Life stone".
Denna sten finner du genom att springa till ledarens hus fast gå inte in där utan fortsätt åt höger och försök att klättra på rötterna som hänger från trädet ner över bergsväggen. Du kommer att klättra upp och finna stenen under en rot.
Här hittar du 'Shadow stone' Efter att ha lämnat denna sten så ber skulptören dig att finna Shadow stone" och den finns, som namnet antyder, i skuggan. Så nu måste du ta hissen upp till marknivån och leta lite i skuggan till höger för att finna stenen där. Åk ner igen och lämna stenen så får du reda på att du nu ska finna en sten som kallas "Water stone" Här hittar du 'Water stone'.
Detta kan faktiskt bli lite svårt eftersom det finns två möjliga stenar fast bara en stämmer. Den falska är den sten som man först kan tro är rätt. Det är den sten som grodan sitter på i den lilla sjön utanför verkstaden och tar du den och lämnar den till skulptören så berättar han för dig att den är fel sten. Utan strunta i den stenen och gå in i huset till höger om verkstaden och hälsa på Artisan. Du ska springa fram till diskbänken där han står och diskar och sedan gå in åt vänster och söka för att finna stenen.
Nu så ska du även lämna denna sten så tackar skulptören för din hjälp och du ska nu besöka ledaren igen för att få din efterlängtade belöning.
Va! Han visade dig bara sin hand fast för en Shumi så är det en väldigt stor ära. Men du får faktiskt en "Phoenix Pinion" utav assistenten som skäms lite över att ge dig en så ynklig gåva i skuggan av ledarens gåva med att visa er sin hand.
Detta item ska du kasta i strid för att åkalla Phoenix som väcker alla dina döda kamrater till liv samt ger dem fullt HP. Han kommer sedan att komma tillbaka i strid slumpmässigt precis som Odin.

Nu är allt över kan man lätt tro fast det är det faktiskt inte utan du ska nu lämna hela staden så att du kommer ut på kartan igen och sedan gå in i staden igen och åka ner och springa till verkstaden igen.
Här så ska du prata med Elder's assistant som inte vill jobba, gå nu till Eldern och berätta detta så ber han dig att prata med Moomban utanför. Moomban springer till verkstan och du ska följa efter, där inne så övertygar han assistenten att jobba och sticker sedan. Du ska nu till Elderns hus och snacka med honom lite så föreslår han att ni ska skaffa mer hjälp till statyn så prata med Elderns assistent i verkstan två gånger så föreslår han Artisan. Han bor i huset till höger om verkstan så gå in där och fråga honom så säger han nej för att han inte har tid. Prata nu med Eldern igen och han vet inte heller vad du ska göra.
Lämna staden och ta dig till Fisherman's horizon och ta dig till platsen mellan trappen upp ur kupolen och platsen där hissen finns. Spring härifrån åt höger och ta här det nedre spåret och följ det för att komma ner till alla affärerna. Fortsätt förbi dem och på nästa plats så ska du gå in i huset upp till höger, det kan vara svårt ibland fast gå på det vita skräpet på marken.
Här inne så ska du prata med Grease Monkey och förklara situationen så föreslår han att ni kan ta med er den lilla Moomba babyn med er så ska den kanske kunna hjälpa er.
Återvänd nu med Moomban till Shumi Village och gå till Artisans hus och lämna Moomba dockan där så hjälper Artisan till. Lämna huset och dra till Elderns hus så får du en "Status guard" av honom. Status guard ger en GF förmågan att länka fyra olika magier för status skydd.

< Kortdrottningen >
Tillgänglig: med Ragnarok, skiva 3 Svårighetsgrad: svårt Belöning: väldigt bra Otillgänglig: skiva 4
I Balamb utanför tågstationen så finner du denna kortdrottning på trappan. Om du vinner ett kort utav henne / förlorar ett kort till henne som är sällsynt (rare) alltså PuPu level 5 eller nåt annat kort på level 8, 9 eller 10. Hon kommer då ge dig en ledtråd till vart hon ska och sticka dit. Du kan kolla på tabellerna här under för att kolla vart hon ska och lite annat.
Hon kommer att åka till nån av de åtta platserna som står med på den första tabellens första del. När hon väl kommit till Dollet så ska du prata med henne för att se ett fjärde alternativ att välja bland hennes 3 vanliga. Det är "About your artist father" och väljer du det så kommer hon att be om ett kort som du då ska förlora till henne för att hennes far ska skapa ett nytt kort och ge till nån i världen.
Efter att ha förlorat det kort till drottningen som hon vill ha kommer att göra så att hon flyttar sig till en ny plats och du måste då besöka henne där så flyttar hon igen. Håll på så här tills hon kommer till Dollet igen så att du kan komma åt det fjärde alternativet när du pratar med henne.

Vissa kort hon begär kanske du inte har så kolla på kort sidorna för att leta rätt på det och där står det hur du hittar alla sällsynta kort.
Se till att spara ofta under denna "Side quest" för om du vunnit några kort och sedan förlorar massa bra kort så känns det lite tungt att börja om igen.
Alla kort som Card Queen bett om och du förlorat till henne kan vinnas tillbaka utav den lilla pojken i Dollet som bor i huset med tavlan i.
Förlorar du kort till drottningen som hon inte bett om så kan du vinna tillbaks dem på det vanliga sättet att utmana henne igen och vinna dem så.
Card Queen säger... Då finns hon...
Galbadia Inne i Galbadian Hotellet i Deling city.
Fisherman's Horizon På järnvägsspåren i FH.
Esthar I Presidentens palats i Esthar.
Trabia Inne i Hotellet i Shumi Village.
Centra Inne i Hotellet i Winhill.
Dollet På puben i Dollet.
Balamb Vid Balambs station i Balamb.
Far away Inne i Lunar Gate.
Nuvarande position Hon ska till...
Balamb [37,5%] Dollet
[62,5%] Deling City
Deling City [12,5%] Balamb
[12,5%] Dollet
[12,5%] Winhill
[62,5%] FH
Dollet [37,5%] Balamb
[62,5%] Deling City
Shumi Village [25%] Balamb
[25%] Lunar Gate
[50%] Dollet
Winhill [25%] FH
[37,5%] Deling City
[37,5%] Dollet
FH [12,5%] Dollet
[25%] Winhill
[62,5%] Esthar
Esthar [12,5%] Dollet
[12,5%] FH
[25%] Shumi Village
[50%] Lunar Gate
Lunar Gate Slumpvist vald plats av de åtta möjliga, ingen ledtråd till vart.

Givet kort Skapat kort Kortet finns...
MiniMog Kiros Deling City, man i svart tvärs över gatan från vapen affären.
Chicobo Chubby Chicobo Balamb Garden, student som sitter på en bänk vid korridoren till biblioteket.
Sacred Irvine FH, borgmästarens hustru Flo har det.
Alexander Doomtrain Timber, ägaren till puben. Han finns bakom disken till höger i puben.
Doomtrain Phoenix Esthar, Presidentens hjälpreda som finns i President palatset i rummet innan Presidentens rum.

< Quistis mot Squall >
I Balamb Garden så ska du besöka klassrummet för att finna två tjejer där. Den till vänster, Trepe Groupie #3, berättar för dig antalet fiender Quistis besegrat samt antalet fiender Squall plockat ner. Den andra tjejen, Trepe Groupie #2, ger dig två svarsalternativ fast oavsett vad du svarar så berättar hon antalet gånger Quistis dött och antalet Squall har dött.


The End [ 6,65 kb ]