Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

FFVIII
.STARTSIDAN
.Guide
.Bossar
.Guardian Force
.Vapen
.Hemligheter
.Magier
.Kortspel
.Karaktärer
.Kartor
.Trix
.Gameshark
.Status
HJÄLP!
.FFVIII-support
ANNAT
.Utmärkelser
THE END
.
[ sida 1 / 3 ]
| Odin | Sök i Dollet | Obel lake monstret | Samla AP | Ragnarok på skiva 4 | Windhills vasbitar |

[ sida 2 / 3 ]
| Timber Maniacs | Vapentidningar | Shumi Village gåvor | Kortdrottningen | Quistis mot Squall |

[ sida 3 / 3 ]
| Ufon | Draw Points öar | Bedöm SeeD provet | CC gruppen | Skaffa missade GFs | Saker i Timber |


< Skaffa Odin >
Tillgänglig: med Garden, skiva 2 Svårighetsgrad: svår Belöning: väldigt bra Otillgänglig: aldrig

På Centra kontinenten runt The Centra Crater finns ett stort torn som kallas Centra Ruins och i detta så bor Odin. Odin är ingen GF utan bara en liten hjälpreda som när du besegrat honom kommer att komma och hjälpa dig i strid ibland.
När du väl gått in här så börjar en nedräkning på 20 minuter och på denna tid ska du finna och besegra Odin. Om tiden skulle ta slut så kastas du ut från denna plats fast allt du gjort är kvar så om du har väldigt lite tid kvar (det brukar ta max 5 minuter att spöa Odin) så kan du lämna platsen och sedan gå in igen med 20 nya minuter och fortsätta där du slutade.
Ett förslag är att utrusta dig med Diablos "Enc-none" för att inte möta några fiender här eftersom de bara tar din tid och vissa som Tonberry är väldigt starka.
Nu så ska du springa in i denna byggnad och ner för backen och upp för trappen där. Till höger här vid en fallen pelare så finns en dold Draw Point och efter att ha tömt den så ska du dra upp för den högra trappen där framme. Gå här in i byggnaden och upp för trapporna till blocket i mitten som är en hiss som tar er till nästa plats. Här så ser du två stegar och den högra tar dig till en Draw Point och den vänstra tar dig till ett maskinrum. Klättra upp hit och slå på knappen i slutet av rummet och klättra ner igen så ser du att en knapp aktiverats på en panel och du ska trycka på den för att en trapp ska uppenbara sig runt tornet. Ta trappen upp till en plats med en demonstaty ovanför en låst dörr och ytterligare en trapp till höger. Klättra upp för stegen till statyn och ta dess röda öga och klättra ner och ta trappen upp till höger. Gå här till vänster och klättra upp för stegen längs kupolens sida. På toppen så finns ytterligare en staty och du ska placera vänsterögat (den röda stenen) från statyn där nere i denna staty. Du får nu en 5-siffrig kod som du bör skriva ner eftersom den slumpas fram för varje spel så det finns inget facit.
Ta nu ut statyns båda ögon och ta dig ner till statyn ovanför den låsta dörren och sätt in ögonen. Nu så kommer en eld att börja brinna på en pelare på din högra sida och fem siffror uppenbarar sig där. Du ska nu slå in koden, med styrkorset, som du fick av statyn där uppe så ska dörren under dig öppnas. Klättra ner och gå in i rummet så ser du Odin sittandes på sin tron och det blir strid.
Odin har mellan 1.300 och 31.000 HP beroende på sin level fast han attackerar er aldrig. Har du mycket tid över så ska du sätta några på att dra Triple ifrån honom medans en stark medlem får slå på honom tills han dör, du bör även köra Mug på honom för att få Luck-J scroll utav honom.
Är tiden knapp för er (2-3 minuter) så bör du kasta Meltdown på Odin så hans Vitality blir 0 och sedan Haste på er alla och bombardera honom med fysiska attacker eftersom GFs och Magier tar för lång tid.
Efter striden får du Odin's Card, 20 AP samt så kommer Odin nu att dyka upp cirka var 10:e vanlig strid och döda alla fienderna. Han kommer aldrig att hjälpa er med bossar förutom med Seifer i Lunatic Pandora skiva 3 fast då är det Odin som faller offer för en vass klinga och Gilgamesh kommer att ta hans plats.

< Saker i Dollet >
Ta dig till Dollet och till Puben som ligger på den sydvästliga gatan från centrum. Gå upp på övervåningen och utmana ägaren i kort och vinner du så får du komma till pubens privata rum. Här så kommer mannnen att ge dig 5 Geezard kort, 4 Red bat kort, 3 Buel kort, 2 Anacondaur kort och 1 Cactuar kort.
I tidningshögen nära bordet så finner du även ett exemplar av "Occult Fan II" och lite annat. Du kan nu även utmana ägaren och försöka vinna Siren kortet utav honom.
I början av staden ta trapporna till vänster och passera genom staden och vidare via gatan ner till vänster. Spring tills du kommer till den andra bildskärmen där en hund sitter under bron och en katt sitter på bron. Det finns även en öppen dörr till höger.
Prata med pojken som finns där och gå in genom dörren till höger. Pojkens far (eller farfar) skäller ut honom för att ha målat ett hundben på tavlan i rummet. Lämna nu rummet och prata med hunden som nu springer iväg mot centrum. Spring efter hunden och när du kommit till centrum, platsen med fontänen, så ska du prata med hunden som vaktar en dörr till höger och sedan kolla under hundens halsband så finner du en X-Potion där.

< Monstret i Obel lake >
Tillgänglig: med Ragnarok, skiva 3 Svårighetsgrad: medel Belöning: bra Otillgänglig: aldrig

Strax norr om Timber så finns det en sjö som blänker och marken speglar sig i den, detta är Obel lake. Landet runt denna sjö har en liten utbuktande udde ut i sjön och du ska gå ut på denna och söka vid dess kant. Då ska dessa två alternativ dyka upp:
"Throw a rock"
"Try humming"
Välj det andra alternativet, try huming, så ska en skugglik varelse dyka upp (ibland kan det behövas några försök). Prata med varelsen så kommer han att be dig om en tjänst, nämligen att söka upp hans "gode vän och kollega" Mr. Monkey. Du har förståss inte en susning om vart denna lilla apa finns men Herr generös ger dig två fantastiska ledtrådar.
"Mr Monkey may have hopped a train toward Dollet."
"Mr Monkey enjoys hanging out in forests."
Utav dessa ledtrådar så kan man dra slutsatsen att han tagit tåget till Dollet och placerat sig i en skog i närheten. Du ska uppsöka skogen väster om staden Dollet och kuta runt lite i den. Efter ett tag så ska du slutligen möta Mr Monkey och efter att ha träffat denna långarmade avlägsna släkting så ska du göra ett återbesök till varelsen i Obel lake.
Han kommer nu att ge dig några sannerligen kryptiska ledtrådar om olika platser.
1. "Take a break at the railroad bridge."
*2. "At the beach in Balamb, something special washes ashore at times."
3. "Take some time off at Eldbeak Peninsula."
*4. "You'll find something on an island east of Timber too."
*5. "There's also something on top of a mountain with a lake and cavern."
6. "Back in the day, south of here, there used to be a small but beautiful village sorrounded by deep-forests. Everyone lived a happy life there."
**7. "Mr Monkey had a rock like this I think..."
* Dessa ledtrådar leder till en av sammanlagt fyra stenar.
** Som ovan samt att du inte får denna ledtråd fören du erhållit minst en sten.
Sten 1 (7): Som jag skrivit ovan så kommer du inte att få detta meddelande förens du hittat minst en sten fast det är just det som jag ska skriva om här. Du ska ställa dig på kanten till sjön och välja alternativet att kasta sten. Du kastar nu en sten, en "macka", och ett meddelande kommer upp med antalet gånger den studsade på ytan. Du ska få meddelandet "The rock skipped many, many times." och detta kan ta ett tag och ibland ett väldigt bra tag.
Ta dig nu till skogen där du fann Mr Monkey förut och finn honom igen. Börja nu att kasta stenar på den lilla apan ända tills han kastar en sten tillbaks på dig (rätt åt dig) som har inskriptionen "U R H A E O".
Sten 2 (4) : Den lilla ön öster om Timber som han menar är den på järnvägsbrons norra sida, även en del av platsen Mandys Beach. Sök marken här för att finna en sten med inskriptionen "R E A D I R".
Sten 3 (2): Det finns en massa stenar på stranden strax söder om Balamb. Du måste söka här tills det att du finner rätt sten med inskriptionen "S T S L R M".
Sten 4 (5): För att hitta denna sten så måste du ha skeppet Ragnarok för att kunna komma upp på berget. Nordväst om Timber finns ett berg som kallas Monterosa Plateau. Sök ovanpå berget längs dess kant och i bergsväggen strax under kanten ska det finnas en grottöppning som det forsar ut vatten ur. Sök här för att hitta en fågel som värmer sina ägg, fast det är inget ägg så du ska bara skrämma iväg fågeln och ta ägget som är den fjärde stenen med inskriptionen "E A S N P D".

Efter att nu ha funnit alla stenar så ska du bege dig till varelsen i Obel lake igen så kommer han att sätta ihop medelandena så att du kan lösa ut vad det igentligen står.
S T S L R M
U R H A E O
R E A I D R
E A S N P D
Och läser du uppifrån höger och neråt mot vänster så ska du kunna få fram meddelandet "Mordred Plains has treasure". Du ska nu alltså bege dig till Mordred plains som är en stor mark norr om Esthar. Sök på marken så ska du efter ett tag finna fyra stenar och alla med ett människo ansikte på. Varje sten kommer att säga dig något men du ska bara lyssna på en av dem.
Den röda stenen är en lögnare så du ska göra allt exakt i motsats till vad han säger. Så när du söker på marken och den röda stenen säger "The treasure is not here." så vet du att den finns där så du ska bara söka en gång till för att finna föremålet Three Stars som lär en GF förmågan Expendx3-1.

Ledtråd 3: Stick nu till Eldbeak peninsula som är en liten udde på continenten norr om Balamb. Sök på uddens slut för att finna en stenpelare med inskriptionen "TRETIMEASUREATMINOFFDEISLE". Du kanske inte förstår medelandet direkt men om du tänker på ledtråden som varelsen i sjön gav dig som ledde dig hit så kanske det går upp ett ljus. Medelandet var "Take some time off at Eldbeak Peninsula." med betoning på TIME och OFF och varelsen menar att du ska ta bort dessa från medelandet för att det ska bli "TREASUREATMINDEISLE", Treasure at Minde isle. Detta är en liten ö söder om Esthar och på denna ö ska du söka för att finna en Luck-J scroll.
Ledtråd 6: Denna ledtråd är ganska värdelös och den syftar på en skog som är konstigt formad som finns öster om Edeas hus. I mitten av skogen så finns inga träd utan en rund plätt med gräs finns där istället och om du går in här så kommer Squall nämna att det finns mycket spillror efter något här, antagligen efter den lyckliga byn som låg här.
Ledtråd 1: Denna ledtråd syftar bara på alla de hemliga Draw Points som man kan finna på alla järnvägsbroarna i spelet ute på kartan.

< Samla AP >
På platsen Esthar, kashkabald desert som är en öken på kontinenten söder om den stora Esthar kontinenten så kan du stöta på en massa Cactuar. Du ska springa runt på sanddynorna tills du hamnar i strid och med lite tur möter du två Cactuar. De brukar oftast springa iväg väldigt snabbt så det bästa är att du gör minst 1.400 i skada på ett slag eftersom det är deras max HP på level 100. Det är också väldigt svårt att träffa dem med en attack så det bästa är att ha över 200% i attack på dina starkaste gubbar. Använd inte GFs då de tar allt för lång tid på sig att laddas och magier funkar inte heller så bra då dessa kaktusar har 254 i Spirit (motståndskraft mot magi) på alla levels och pallar därför en hel del magi.
Efter att ha besegrat en sådan rackare så får du 20 AP per skalle så detta är en utmärkt plats att lära alla de abilities som dina GFs erbjuder.

< Hitta Ragnarok skiva 4 >
Ta den sista porten nedifrån så kommer du ut på en strand nära en skog, "Esthar-Grandidi Forest". Gå nordväst och följ kanten där tills du kommer till en klotformad skog. Gå in där och gå fram till Chocobon längst bort och välj att ta med den ut och rida på den. Rid tillbaka till stranden och följ den neråt och ganska länge.
Du ska sedan försöka att komma upp på en strand till ön där din Ragnarok står och rida mellan några berg och sedan fram till skeppet. Nu så kan du flyga runt bäst du vill fast alla städer och platser är omringade av en ljusvägg och du kan inte besöka dem nåt mer. Om du i skeppet lämnar bryggan och åker ner med hissen så står en snubbe vid namn Joker där. Han kan du handla saker av samt göra om vapen hos.
Om du nu går in i portalen nära Ragnarok i öknen så kommer du att komma tillbaks tills kedjan innan Ultimecias slott fast ut ur en fjärde portal som finns på kedjans högra sida alltså motsatt de andra. Denna portal kommer nu att finnas kvar här och ta dig ut i öknen.

< Vasbitarna i Windhill >
Tillgänglig: med Garden, skiva 2 Svårighetsgrad: lätt Belöning: sådär Otillgänglig: skiva 4

Ta dig till och in i staden Windhill och besök herrgården i slutet utav staden. Här inne så kommer en person att be er om hjälp med att hitta en borttappad vas. Vasen har faktiskt gått sönder och vasbitarna har spridits över hela staden.
Vasskärva 1 Vasskärva 2 1. Börja med att leta i den rustning som finns i byggnaden så ska du finna en del.
2. Besök nu huset i mitten av staden där en gammal dam bor. Här så ska du undersöka de vita blommorna som finns närmast bildskärmen till höger för att finna nästa del.
3. Om du efter att ha kommit in i staden går rakt upp så är du på en stig över en kulle omringad av stora blomsterängar med en varningsskylt. Här så brukar Vasskärva 3 en liten Chocobo springa förbi Vasskärva 4 och om du trycker på X-knappen när du är nära den lilla Chocobon så sparkas den upp i luften och tappar nåt. Detta ska vara den 3:e delen och får du den inte på första försöket så får du fortsätta tills du får den. Du kan även få en Phoenix Pinion och en Gysahl Green om du är tillräckligt snabb på Chocobon fast om du är på den för ofta så kommer dennes stora mamma fram och ditt djurplågande är slut.
4. Spring in i huset där Raine bodde och upp på andra våningen och prata med kvinnan där tills hon nämner doften från blommorna där nere. Gå nu ner och undersök blommorna på bordet längst bort till höger så ska Raine's ande uppenbara sig bakom bardisken. Prata med anden så kommer en katt att ta dess plats istället som du ska undersöka för att få den sista vas biten.
Ta nu alla bitarna tillbaks till mannen i herrgården så får du en Holy Stone.


The End [ 6,65 kb ]