Guiden  v2.0
Skiva 1 del 3, 'Flykten från Dollet'

Du kanske blir en SeeD...
X-ATM092
Ingen bild
HP: 5.492, 5.580, 5.770 LV: 7, 8, 10 AP: 50 GF: -
WEAK: Lightning (Quezacotl, Thunder, Thundara, Thundaga).
STRONG: Poison gör 0 i skada.
ABSORB: -
ATTACKER: "Clash" -30-50 (alla), "Arm crush" -60-70, "Ray-bomb" -90-110 (alla), Ben spark -40-50.
DRAW: Fire, Blizzard, Cure, Protect.
ITEMS: -
TAKTIK:
Kör på med Quezacotl så mycket som du bara kan eftersom att han är svag mot Lightning attacker, en 190 boost med Quezacotl gör cirka 1.100 HP i skada. Kasta Double, om du har, på den med högst magiattack värde (kolla i menyn på JUNCTION och där på MAG) denne får nu kasta Thunder två gånger (450-500 i skada) per tur medan de andra kör på med GFs och Quezacotl. Att boosta Shiva över 170 ger cirka 700 i skada och över 200 gör cirka 800 i skada. Efter att ha gjort 1.200-1.500 i skada på honom så kan ni rymma innan han hinner reparera sig själv. Om du grillar honom totalt ner till 0 i liv så kommer han ändå att reparera sig, du ska nu göra cirka 1.200 i skada igen på honom så att du kan rymma. Nu så får du hela 50 AP utav honom efter striden fast han fortsätter att följa efter er.

Efter att ni har dunkat ner honom tillräckligt så dör han inte utan ni ska rymma genom att hålla R1 och L1 intryckta tills ni lämnar striden. Kuta nu ända ner tillbaka till stranden, på vägen dit så kommer du att få möta X-ATM092 två gånger till, en gång på vägen ner för berget och sedan när ni kutar över bron. Varje gång så ska du göra cirka 1.200-1.500 i skada för att ha ska gå sönder. Om du vill undvika striden med honom vid bron (då han hoppar över er) så vänd när han hoppat över er och kuta tillbaka, han hoppar då över er igen, vänd nu och fortsätt in mot staden så slipper du slå honom igen. Kom ihåg att om du är slö och han hinner ifatt er så blir det strid.
Efter att ha nått stranden så kommer ni att fly in i de ubåts-liknande fordonen och Qustis kommer att fylla plåtnicklas med några kilo bly. Sedan lämnar ni stranden och återvänder till Balamb.

Seifer sticker med bilen så ni får gå tillbaka till Balamb Garden där du ska gå till kartan och prata med Cid, Quistis och Xu. Ta dig sedan mot ditt rum så kommer du att stöta på Seifer, prata med honom så kommer Quistis och Xu. Sedan kommer Cid och damerna går. Kuta mot hissarna så ropas det ut i högtalarna att de som medverkade vid Dollet ska få sina betyg. Gå till hissen och ta den upp till andra våningen. Här så står det en bunt och väntar oroligt på att få sina betyg och bli en SeeD.
Efter ett tag så kommer en Faculty och ropar upp Squalls och Zells namn. Ni ska nu gå till Cids kontor. Där finns också Selphie och en annan och ni fyra blir nu uppgraderade till SeeD. Prata med Cid så får du en "Battle Meter" som du kommer åt via menyn. Tutorial, Information, Information, Battle Report. Visar strider, vinster, rymmningar och tagna steg.
Gå nu mot klassrummet så får ni spontana applåder utav Seifer och de andra. Nu så får du ditt betyg. Vad man får för rank beror på summan av betyget delat på 50 och sedan så ska man ta det närmaste heltalet. Mer om detta kan du läsa på Special sidorna.
SeeD LEVEL
Din SeeD level är den som kommer att ge grunden för din lön, eftersom man inte längre får Gil för att knacka skiten ur fienden så får du istället lön beroende på hur mycket du gått. Spring i cirklar i en stad så får du pengar cirka en gång var 20:e minut. Du kan gå upp i SeeD level genom att göra nått bra eller att ta olika TEST som du gör i menyn på TUTORIAL. Svarar du 100% på frågorna om FF8 så går du upp en level, högsta leveln är A (efter 30) och det finns 30 prov att göra med YES och NO frågor på. Du kan också gå ner i level om du gör nåt dåligt eller inte är tillräckligt bra. Exempel på detta är om nån dör väldigt ofta i strid eller om ni rymmer ofta. Lägsta SeeD level är 1 (eller 0).

Nu så blir det fest!
Du är nu i ditt rum, byt om där till din nya SeeD uniform, prata lite med Selphie som vill att stela Squall ska följa med på SeeD balen.
Här så kommer först Zell och sedan Selphie och pratar lite med dig och sedan kommer en vacker kvinna som lyssnar till namnet Rinoa fram till dig. Hon bjuder dig till dans och Squall går med på det efter en stund. Rinoa lämnar dig och Squall ställer sig på balkongen när Quistis kommer dit. Hon vill att ni ska mötas vid en hemlig plats. Du kommer automatiskt till ditt rum när du lämnat balkongen så byt om och gå till Training Center (Grönt) där hon väntar.
Här så visar hon hur du länkar status magier till attack och skydd. Fortsätt fram och ta vänster eller höger dörr. Ta den högra (valfritt) och kuta över plankorna, töm en Draw point och fortsätt.

OBS! En T-Rexaur, som Quistis nämnde, har cirka 18.000 i HP så vänta med att spöa den tills du är redo, det är inte omöjligt att vinna men bara svårt med låg level.
Ta er vidare och emellan den fällda trädstammen, en Save Point finns här. In igenom dörren och prata lite med Quistis. Efter att Squall har varit elak mot Quistis så går ni därifrån. Ta dig nu tillbaka till platsen där det fanns två dörrar att välja emellan så ser ni en dam i nöd, det är henne du såg utanför fönstret när du vaknade upp i sjukstugan, Ellone.

GRANALDO
Ingen bild
HP: 1.456 LV: 8 AP: 14 GF: -
WEAK: Wind (Pandemona, Tornado, Aero)
STRONG: X
ABSORB: X
ATTACKER: Sparka en Raldo -30-50, Slag -30-40.
DRAW: Sleep, Blind, Shell.
ITEMS: Wizard Stone
TAKTIK:
De 3 Raldo's har 223 HP på level 8 så de är väldigt klena. Du behöver bara 'bränna' på med Shiva och Ifrit på boost över 150 så gör de cirka 800 i skada. Denna boss gör både lite i skada och attackerar sällan så dra bara på med lite allt möjligt.

Två vakter från White Garden följer flickan, Ellone, ut ur training center. Lämna denna plats du också. När ni nått utgången från Training center så delar du och Quistis på er, du ska dra vidare mot din sovkammare. Du kommer att stöta på Zell som berättar vart ditt nya rum ligger. Gå nu dit och lägg dig för att sova en skvätt.


[ Föregående del | Huvudsidan | Nästa del ]


Site graphics, layout, text and parts of this site is ©opyright to <=- The Final Fantasy VIII Universe -=>
2000. Unauthorized reproduction or use of content on this site is prohibited. Squaresoft ® and
Final Fantasy, are registered trademarks of Square Co, Ltd.