Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

FFVIII
.STARTSIDAN
.Guide
.Bossar
.Guardian Force
.Vapen
.Hemligheter
.Magier
.Kortspel
.Karaktärer
.Kartor
.Trix
.Gameshark
.Status
HJÄLP!
.FFVIII-support
ANNAT
.Utmärkelser
THE END
. OBS! Vill du ha koll på vart alla fiender finns? Kolla denna sida!

Här nedan står alla bossarnas namn i FF8. Klicka på ett namn för att öppna ett nytt fönster med alla fakta du nånsin behöver om bossen tillsammans med en strategi på att besegra denna längst ner.
Längst ner på denna sida så finns en förklarning över vad allt betyder i tabellerna på bossarna, det är en hel del fakta där så det kan vara lite krångligt för den ovane.

OBS! De fyra sista bossarna i spelet (Greiver & Ultimecia) finns inte med i denna lista dels för att det inte finns nån guide med deras statistik som jag kan kolla på och så är det en utmaning för er om ni måste göra allt själv. Men känner jag för att skriva en guide på hur man besegrar dem nån gång så gör jag det och meddelar detta på siten.

- A -
Abadon
Adel
Adel-Rinoa
- B -
Bahamut
BGH251F2 1:a gången
BGH251F2 2:a gången
Biggs 1:a gången
Biggs 2:a gången
- C -
Catoblepas
Cerberus
- D -
Diablos
- E -
Edea 1:a gången
Edea 2:a gången
Elvoret
- F -
Fake President
Fujin 1:a gången
Fujin 2:a gången
- G -
Gargantua
Gerogero
Granaldo
- H -
-
- I -
Ifrit
Iguion
- J -
Jumbo Cactuar
- K -
Krysta
- L -
-
- M -
Minotaur
Mobile Type 8
Mobile Type 8-left probe
Mobile Type 8-right probe
- N -
NORG
NORG POD
NORG-left POD
NORG-right POD
- O -
Odin
Oilboyle
Omega Weapon
- P -
Propagator
- Q -
-
- R -
Raijin 1:a gången
Raijin 2:a gången
Red Giant
Ruby Dragon
- S -
Sacred
Seifer 1:a gången
Seifer 2:a gången
Seifer 3:e gången
Seifer 4:e gången
Sphinxaur/Sphinxara
- T -
Tiamat
Tonberry King
Trauma
Tri-Point
- U -
UFO
Ultima Weapon
- V -
-
- W -
Wedge 1:a gången
Wedge 2:a gången
- X -
X-ATM092
- Y -
-
- Z -
-

Kolla bokstäverna och läs mer till vänster. A - Ovanför så står namnet på fienden och i rutan så är det plats för en bild på fienden om möjligt.

B - Här så kan du se vart du kan träffa på den aktuella fienden. Samt under så kan det stå om fienden är ett speciellt monster (fly, undead etc)

C - Överst står de AP du får efter att ha besegrat fienden, sedan om det skulle bli en GF utav fienden när du besegrat den. Står det DRAW före så kan du dra en GF ifrån vederbörande.
Efter detta står Difficulty som innebär svårighet som jag har rankat med 1-5 stjärnor (5 är svårast).
Sedan står de experience points man får efter striden (för att gå upp i level) och efter står det antal de ökar med för varje level som fienden stiger.

D - Här kan du läsa en massa siffror på bland annat Vitality, styrka och HP för var tionde level som fienden har.

E - Bredvid bilderna så står det en siffra. Vad bilderna betyder och står för ser du genom att låta muspekaren vila på bilden i nån sekund för att få upp en liten "skylt" med en förklarning. Siffran efter står för det antal gånger du ska multiplicera den aktuella skadan. Om det till exempel står 2 efter fire så gör all fire baserad magi dubbel skada (2 gånger mer), står det 1 så gör den normal skada, står det -1 så absorberar han skadad helt (får HP istället för att förlora). Står det 3 så är det tre gånger mer, 0 är ingen skada och 0,5 är halv skada osv.

F - Bredvid bilderna så står det ett procent värde. Vad bilderna betyder och står för ser du genom att låta muspekaren vila på bilden i nån sekund för att få upp en liten "skylt" med en förklarning. Om det står 0% så betyder det att denna status attack inte påverkar vederbörande. Om det står 100% så är det 100% chans att attacken lyckas, den går alltså in, står det 50% så är det 50% chans att attacken lyckas, alltså hälften av gångerna osv.

G - Först står chansen för att fienden ska tappa nåt och sedan chansen för de olika sakerna för olika levels.

H - Först står chansen för att du ska lyckas sno (mug) från fienden och sedan chansen för de olika sakerna för olika levels.

I - Olika magier du kan dra och på vilken level fienden måste vara på för att du ska kunna dra dem. De med feta stora bokstäver är Guardian Forces du kan dra.

J - Om du använder kommandot "Devour" som GF'n Eden har så står det här vad som händer beroende på fiendens level.

K - Här så står det om kort. Common (vanlig) och rare (sällsynt) står för chansen att få kortet när du förvandlar fienden till ett kort med Ifrit's "Card".
Sedan står det om fienden kan tappa ett kort och då vilket.

Endast för bossar
L - Här står bossens attacker (som den har gjort på mig) och sedan den cirka skada (den gjort på mig) bossen gör med just den attacken, värdet kan variera beroende på din level, defense, bossens level med mera.
Namn inom situations tecken visar att det namnet står när bossen gör attacken, annars så är det en beskrivning utav attacken.
Efter detta står antalet attacken påverkar, En, Alla eller Slump. En betyder att attacken bara träffar en och alla betyder att den träffar alla. Står det slump så träffar den olika personer olika många gånger (exempel: "Meteor"). Och sist så finns en ruta där jag fyller i lite extra information om attacken om det behövs, till exempel om den ger statusförändringar eller dylikt.

M - Här är en taktik som jag skrivit för hur man bör gå till väga för att besegra bossen på lättaste, bästa eller snabbaste sätt.

The End [ 6,65 kb ]