Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
Navigation / Länkar
www.ffuniverse.nu

 Abilities
 Aeons
 Airship
 Al Bhed-tolken
 Bilder
 Blitzball
 Bossar
 Dark Aeons
 Fiender
 Hemliga Aeons
 Hemligheter
 Items
 Karaktärer
 Kartor
 Key Items
 Ladda hem
 Legend Weapon
 Magier
 Mini Games
 Monster Arena
 Musik
 Omega Ruins
 Overdrive
 Sphere Grid
 Status
 Tips/Hjälp
 Vanliga frågor
 Walkthrough

Omega Ruins Då du väl kan komma till Omega Ruins, läs mer här, så har du ett utmärkt samlarställe men också många svåra prövningar framför dig.

Kartan på detta ställe visas inte automatiskt utan byggs upp allt eftersom du utforskar området. Då du sparar så sparas även de delar av kartan som du utforskat. Välj själv om du vill börja med alla kistor eller att samla, det är klokast att ta dessa för sig.

Ska du skaffa kistor så är det nästan ett måste med abilityn "No Encounters" men du klarar dig utan den. När du kommer till ett rum med kistor så ska du öppna dem. Men! Om man väljer fel kista så försvinner alla kistor och man hamnar i strid med en fiende och en kista. Öppnar du kistan så kommer till cirka 50% av fallen Mimic fram. Han är stark, svår och ger noll AP (men 50.000 Gil). Vilken ordning som är rätt är slumpmässigt utvald för varje gång du laddar ditt spel så jag kan inte hjälpa dig där. Men är det så att du inte får upp alla saker ur alla kistorna i ett rum så ladda om spelet. När du fått alla saker i ett rum så spara spelet och ta dig till nästa rum. Det finns sammanlagt fyra kist-rum i Omega Ruins. Du finner fler Lv. 4 Key Spheres här!

Efter att ha tömt kistorna så kan du börja samla, om du inte redan gjort det. Håll dig då väldigt nära Save Pointen hela tiden. Spara efter varje strid för i början går man garanterat upp en level efter varje strid.

Vill du leta upp en riktig utmaning? Tycker du grottan är lätt men Dark Aeons för svåra? Då kan du försöka spöa de två bossarna som finns djupt inne i grottan. Ta dig till slutet av grottan där du springer förbi en Glyph samt facklor och lite sånt i den högra väggen i en sväng. Ställ dig här för att teleporteras till en strid med Ultimate Weapon.

ULTIMA WEAPON (70.000 HP)
Se till att vara skyddad mot statusförändringar likt Confuse, Petrify och Silence. Väl inne i striden så är det Hastega som gäller, som valigt. Rikku får sno 10 Doors to Tomorrow av honom och Wakka måste köra sina Darkness och Silence på bossen. Låt sen resten av gubbarna ösa på med attacker och magier. Det gäller att slippa hans attacker, Protect och Shell, att vara snabb och att hela tiden se till att han inte kan skada er, Silence och Darkness. Aeons och Overdrives får användas fritt bara du ser till att ha dem redo för nästa möte: Omega Weapon.


Karta över sista halvan av Omega Ruins Efter denna strid så kan du springa tillbaks för att hela dig och spara. Använd helst Tidus "Flee" eller "No Encounters" så att du inte dödas innan. Gå sen vidare åt höger från den plats där du spöade Ultima Weapon så möter du fiender på varje plattform längs hela vägen. Mot slutet finner du Omega Weapon, hela dig fullt ut innan.


OMEGA WEAPON (999.999 HP)
Ska väl först nämna att jag inte riktigt vet hur mycket HP Omega har. I en guide jag läste så stod det att han bara hade 99.000 HP men jag höll på väldigt länge med honom och gjorde säkerligen upp emot 75-100 tusen HP i skada per runda så det är nog närmare en miljon han har i HP tror jag.
Ta in Kimahri och kör hans Lance på bossen så lär du dig hans kraftigaste Overdrive: "Nova". Detta är det enda sättet att lära sig Nova så glöm inte bort att köra Lance. Rikku kan stjäla, ger 30 Gambler Spirit varje gång. Yuna får kasta Protect och Shell på alla och innan det så ska självklart Tidus kasta Hastega och se till att alla har Haste hela tiden. Vanliga slag och Overdrives är det bara att släppa lös. Magier går också bra men kasta inte Holy för den helar honom. Bossen kör bland annat sin attack Nova på alla, Demi och Petrify Break så försök vara immuna mot Petrify. Att använda era Aeons går också bra, speciellt om de är i Overdrive och om Yuna når sin Overdrive.


Efter att ha spöat Omega så kommer du tillbaks till början av grottan. Gå hela vägen tillbaka för att öppna kistan med en Magic Sphere i, fienderna på plattformarna kommer inte längre.

Lycka till!
Final Fantasy X (återvänd till startsidan)
Hjälpmenyn
Detta ställe är ett bra samlarställe. Men fienderna här är väldigt svåra. Du hittar också några av spelets svåraste bossar här, valfria så klart.

Ultima Weapon
Omega Weapon