Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
Navigation / Länkar
www.ffuniverse.nu

 Abilities
 Aeons
 Airship
 Al Bhed-tolken
 Bilder
 Blitzball
 Bossar
 Dark Aeons
 Fiender
 Hemliga Aeons
 Hemligheter
 Items
 Karaktärer
 Kartor
 Key Items
 Ladda hem
 Legend Weapon
 Magier
 Mini Games
 Monster Arena
 Musik
 Omega Ruins
 Overdrive
 Sphere Grid
 Status
 Tips/Hjälp
 Vanliga frågor
 Walkthrough

Legendary Weapons
CALADBOLG (Tidus)
För att få Tidus "Legendary Weapon", Caladbolg, måste du tävla mot och besegra chocobo tränaren i "Calm Lands". Efter att du har vunnit tävlingen, gå till översta nordvästra sektionen av "Calm Lands". Vakten som blockerar en smal väg ner till en trång klyfta kommer att ha lämnat sin plats, tillåter dig att passera. Rör vi Glyph:en där nere för att få vapnet.
Sun Crest - Zanarkands kupol, där du fightades Yunalesca.
Sun Sigil - Tävla mot chocobo tränaren i "Calm Lands", och gå i mål snabbare än tiden 0:0.0.

NIRVANA (Yuna)
För att få Yunas "Legendary Weapon", Nirvana, måste du fånga alla 9 olika typer av fiender i "Calm Lands" regionen. Efter att du har fångat allihopa, gå tillbaks till "Monster Arena" ägaren. Han kommer att göra en skattkista som innehåller vapnet.
Moon Crest - "Besaid Isle - Beach"
Moon Sigil - Besegra alla Aeons, inklusive de hemliga, i "Remiem Temple".

MASAMUNE (Auron)
För att få Aurons "Legendary Weapon", Masamune, måste du först ha "Rusty Sword", som finns på den östra klippan på "Cavern of the stolen Fayth" i "Calm Lands". Ta "Rusty Sword" till statyn av Lord Mi´ihen på "Mushroom Rock Road". Tillträde till detta område var tidigare hindrat av Clasko. Placera "Rusty Sword" alldeles framför statyn för att hitta en Glyph. Ta på den för att hitta Masamunes hemliga plats.
Mars Crest - "Mi´ihen Highroad - Old Road", south.
Mars Sigil - Fånga 10 monster av 10 olika sorter i 10 olika regioner åt ägaren av Monster Arena.

WORLD CHAMPION (Wakka)
För att få Wakkas "Legendary Weapon", World Champion, så måste du ha "Celestial Mirror" och prata med bartendern i "Luca Café". Om hon vägrar att ge dig den, är det på grund av att du har slarvat med sporten "Blitzball"
Jupiter Crest - Luca, inne i skåpet i Aurochs skåprum.
Jupiter Sigil - Ett pris i "Blitzball" ligan (league), men bara efter att Wakka har alla sina Overdrives, behöver ha vunnit minst 50 matcher.

SPIRIT LANCE (Kimahri)
För attt få Kimahris "Legendary Weapon", Spirit Lance, så måste du aktivera tre "Quactuar Stones" på "Thunders Plains". Stå på vilken sten som helst och tryck fyrkant för att se anden från en "Quactuar" släppas. Efter att du har aktiverat tre stenar, kan du hitta "Quactuar" anden flyga alldeles ovanför marken på "Thunder Plains - South", och följ den till ett litet, sönder ett åskledartorn på högra sidan. Tryck fyrkant för att skicka en blixt till tornet, då kommer en skattkista som innehåller Spirit Lance, uppenbara sig.
Saturn Crest - "Mt. Gagazet", pelaren efter att du stridit mot Seymour.
Saturn Sigil - Fånga alla blåa fjärilar i Fjärils-jakten i "Macalaina Woods" på båda ställena.

ONION KNIGHT (Lulu)
För att få Lulus "Legendary Weapon", Onion Knight, far tillbaks till "Baaj Temple" (Där Tidus först vaknade upp) och dyk under vattnet. Simma mot dörrarna åt norr och strid mot "Geosgaeno". Efter att du har besegrat "Geosgaeno", sök i den södra delen av den cirkulära undervattens området och leta efter en skattkista som innehåller vapnet.
Venus Crest - "Farplane", i "Guadosalam".
Venus Sigil - Du måste undvika blixtrar i "Thunder Plains" 200 gånger i rad utan att bli träffad. Gå tillbaks till framsidan av "Travel Agency" och öppna kistan som är där.

GODHAND (Rikku)
För att få Rikkus "Legendary Weapon", Godhand, måste du i luftskeppet trycka in lösenordet GODHAND för att öppna en hemlig plats i "Mushroom Rock". Gå norr tills änden av denna ravin, och använd "Celestial Mirror" på symbolen som är inristad i sten ansiktet.
Mercury Crest - I en sandvirvel i "Sanubia Desert".
Mercury Sigil - Genomför minispelet "Village of Cactuars" och kolla efter en skattkista i sandstorm området.

Texten skriven av: Joakim Sjölin "Inspiron" (editerad & designad av: Webmaster)


Final Fantasy X (återvänd till startsidan)
Hjälpmenyn
Här kan du läsa om hur du dels hittar allas bästa vapen och dels hur du får bort den dåliga ability:n "No AP" och får fram vapnets alla bra egenskaper istället.

Caladbolg (Tidus)
Nirvana (Yuna)
Masamune (Auron)
World Champion (Wakka)
Spirit Lance (Kimahri)
Onion Knight (Lulu)
Godhand (Rikku)

För att kunna skaffa dessa vapen och för att få dem starka och bra så behöver du först Celestial Mirror. Läs mer här om hur du skaffar denna spegel och hur du använder den för att göra dina vapen starkare.