Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
Navigation / Länkar
www.ffuniverse.nu

 Abilities
 Aeons
 Airship
 Al Bhed-tolken
 Bilder
 Blitzball
 Bossar
 Dark Aeons
 Fiender
 Hemliga Aeons
 Hemligheter
 Items
 Karaktärer
 Kartor
 Key Items
 Ladda hem
 Legend Weapon
 Magier
 Mini Games
 Monster Arena
 Musik
 Omega Ruins
 Overdrive
 Sphere Grid
 Status
 Tips/Hjälp
 Vanliga frågor
 Walkthrough

Hemliga Aeons
YOJIMBO (Hittas i Cavern of the Stolen Fayth, läs mer här)
Ta dig igenom hela grottan till slutet, spara vid sista Save Pointen. Gå vidare så kommer du till ett rum med en platta i mitten. Åk först till de två rummen vid sidorna och åk sen in till "Chamber of Fayth". Där får Lulu möta en gammal bekant och ni får möta Yojimbo. Han har runt 35.000 i HP men är du stark så räcker det med några slag och Ultimas för att han ska dö, innan han ens hinner slå er. Men kör Hastega, Starka magier och starka attacker så ska det nog gå vägen. Skydda er med Protect, Curaga och liknande.
Efter detta får du prata med Yojimbos spöke, hans Fayth. Han ställer en fråga till er, svara "To defeat the most powerful of enemies" för att han ska lägga sitt lägsta bud på 250.000 Gil för att han ska slåss för er. Då lägger du budet 125.001, då begär han 225.000 och du ska då lägga 112.500 i bud. Han sänker sig ytterligare och då kan du få honom för runt 190.000 men inte mycket lägre. Accepterar han inte ditt bud så gå tillbaks till honom direkt efter.
Skulle du bjuda trippla hans bud (vilket som helst av hans bud) så får du 2 Teleport Spheres!

ANIMA (Hittas i Baaj Temple, läs mer här)
Besegra bossen som vaktar ingången, en gammal bekant, Geosgaeno, och simma sen in. Ta dig till rummet där du ser sex statyer och en stor lysande skärm längst fram. Där står att man ska hitta 6 olika gömda skatter i de olika templen man varit i. Undersök statyerna för att få dem att lysa om du hittat motsvarande hemliga skatt. Det finns även två kistor i rummet.

Besaid Temple - Rod of Wisdom
Kilika Temple - Red Armlet
Djose Temple - Magic Sphere
Macalania Temple - Luck Sphere
Bevelle Temple - HP Sphere
Zanarkand Dome - Magistral Rod
OBS! Skatten i Bevelle kan man ALDRIG missa då den krävs för att komma ut. Och Bevelle kan man inte återbesöka så det var ju tur detta :)

Då alla utom en lyser (kan du inte tända alla så måste du återvända till de tempel där du missat en skatt och se till att skaffa dem) så måste du lämna platsen och bege dig till Zanarkand igen. Stick in i Zanarkand-Dome där du fick gå på en massa rutor på golvet likt Tetris. Nu visas ett nytt pussel. Du ska ställa dig på alla de tre vita fyrkanterna i första rummet och sen på alla fyra i det stora rummet. Då öppnas en panel i första rummet med en Destruction Sphere. Sätt den i hålet till höger om panelen i det stora rummet och skärmen kommer att explodera. Du får där en Magistral Rod. Återvänd till Baaj Temple och aktivera den sista statyn. Gå in i rummet och Anima är din!


MAGUS SISTERS (Remiem Temple, läs mer här)
Fånga alla fiender i Mount Gagazet (en lista på dem har du på MiniGames-sidan) och gå till gubben som samlar fiender så ger han dig en Blossom Crown. Dra sedan till Remiem Temple och besegra Belgemines "Spathi" så får du Flower Scepter av henne. Nu ska du skaffa (om du inte redan gjort det) Anima och Yojimbo (läs ovan).
Efter det så bege dig tillbaks till Remiem Temple och använd de två saker du nu fått på den magiska dörren bakom Belgemine så kan du gå in och ta "The Magus Sisters"!


Final Fantasy X (återvänd till startsidan)
Hjälpmenyn
Här kan du läsa om hur du får tag i alla hemliga aeons som finns i spelet. Det är tre stycken.

Yojimbo
Anima
Magus Sisters