Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
Navigation / Länkar
www.ffuniverse.nu

 Abilities
 Aeons
 Airship
 Al Bhed-tolken
 Bilder
 Blitzball
 Bossar
 Dark Aeons
 Fiender
 Hemliga Aeons
 Hemligheter
 Items
 Karaktärer
 Kartor
 Key Items
 Ladda hem
 Legend Weapon
 Magier
 Mini Games
 Monster Arena
 Musik
 Omega Ruins
 Overdrive
 Sphere Grid
 Status
 Tips/Hjälp
 Vanliga frågor
 Walkthrough

Startsidan - Final Fantasy X
FINAL FANTASY X

Sin, en ond kraft, ett monster, hotar mänskligheten. Allt folk i Spira skakar bara man nämner namnet. Sin är guden Yevons straff mot människorna för deras girighet och ondhet. För att de använder "machina", maskiner, för att kriga och döda.

För 1000 år sedan utplånade Sin Spiras största stad, en "machina"-stad under ett pågående krig mellan Spiras två största städer. Den ena stadens armé såg på hur den andra staden jämnades med marken. Sen dess har Sin spridit död och förödelse i Spira.

Vart tionde år så har sen en Summoner rest över hela världen för att lära sig "The Final Summoning" i en stads ruiner. Med denna summon kan Sin besegras, men bara för tillfället. Sen måste en ny Summoner bege sig på samma resa, för att besegra samma Sin.

För att få tankarna på annat spelar man den omåttligt populära sporten Blitzball i Spira. Det är en sport likt handboll och fotboll som utspelas under vatten. Stjärnan i laget Zanarkand Abes heter Tidus. Han är en ynglig vars öde vi kommer få följa genom spelet.

Han kommer slå en Summoner följe och följa denne och dennes livvakter, Guardians, till världens ände för att en gång för alla besegra Sin. Men Tidus är ung och naiv, det finns så mycket han inte vet eller förstår.
Final Fantasy X (återvänd till startsidan)
Hjälpmenyn
NYHET!
Bilden i det övre högra hörnet, den som alltid ändras då du laddar om sidan, den kan du ha lite makt över nu! Då du ser en bild du vill ha kvar så klicka på den, du kommer då att alltid få se den bilden då du laddar en sida här på FF10-sajten. Vill du inte ha bilden längre och vill fortsätta att slumpa fram nya så klicka på bilden igen så slås slumpningen på igen!

RSS-kanaler Få alla FFUs (inklusive denna sektors) uppdateringar och nyheter direkt på datorn! Läs mer om FFUs RSS-kanaler.


2007-06-03 11:49

Det visade sig att bilderna på karaktärs-sidorna inte fungerade pga en flytt. Men nu är alla uppe igen. Tack till alla de som tipsat om detta fel.2005-08-02 09:38
Vi har haft denna funktion länge, men den har legat inne på Communityn och enbart medlemmar kunde komma åt den. Men nu har jag bestämt att denna funktion mest hör hemma på FFX-sajten, så nu ligger den här. Du kan översätta från och till Al Bhed.