Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
Navigation / Länkar
www.ffuniverse.nu

 Abilities
 Aeons
 Airship
 Al Bhed-tolken
 Bilder
 Blitzball
 Bossar
 Dark Aeons
 Fiender
 Hemliga Aeons
 Hemligheter
 Items
 Karaktärer
 Kartor
 Key Items
 Ladda hem
 Legend Weapon
 Magier
 Mini Games
 Monster Arena
 Musik
 Omega Ruins
 Overdrive
 Sphere Grid
 Status
 Tips/Hjälp
 Vanliga frågor
 Walkthrough

Dark Aeons Eftersom FFX till europa baseras på den japanska versionen FFX:International så får även vi möta de extra bossar man lagt till. Det handlar om Aeons, mörka Aeons. Och de är verkligen ohyggligt starka.

Hederlig spöar-taktik
Här har ni min taktik för dem, den gäller för alla. Det gäller att vara verkligen stark, ha allt och ha gjort allt, ha alla på Overdrive, inklusive sina Aeons, samt kunna alla magier och skills samt göra helts i närheten av 99.999 HP i skada för varje slag/magi, absolut inte under 75.000. Sen ska man ha en fet dos tur också!

Det gäller att ha Auto-Life på sig, Auto-Haste samt gärna Auto-Protect och Auto-Shell, kanske även Reflect. Kör sen bara på med att anfalla bossen, Hastega är ett måste. Han är immun mot det mesta så koncentrera dig på Overdrives och liknande. Dubbelcasta dina starkaste magier och försök att ignorera att folk får lite HP. Dör de så ska Auto-Life ta hand om dem, kasta om denna magi med Yuna om det behövs, och hinns. Att ha mycket hög level (styrka) är väldigt viktigt och att ni är snabba och tål en hel del. Allas bästa vapen är ett måste med "Break Damage Limit" för att göra en massa skada. Overdrives som Wakkas Attack Reels är guld med multipla attacker. First Strike, Break HP Limit + en massa HP och liknande abilities är också väldigt bra att ha.

DARK IFRIT
I Sanubia Desert så ska du prata med kvinnan i slutet av öknen. Hon pratar Al Bhed. Det hon frågar dig om är om du vill hjälpa till att leta efter hennes barn i Homes ruiner. Säger du ja så finns ingen återvändo. Ni går till ett stup där du kan se en mörk Ifrit klättra omkring. Kvinnan letar vidare en bit bort. Om du lämnar platsen så anfalls ni av Dark Ifrit.
Ifrits attacker tar väl allt från 15.000 till 30.000 i skada. Han har runt miljonen i HP.

DARK MAGUS SISTERS
Åk till Mi'ihen Highroad, ta en chocobo och rid till slutet. Spara och gå över bron så kommer du till bergspasset i Mushroom Rock. Där står ganska tidigt i början en kvinna som ser ut som en summoner, ganska mörk till kläderna, samt ett barn. Pratar du med henne så åkallar hon Dark Magus Sisters direkt.
Zwinto från communityn har tipset att när de börjar jaga dig så spring bortåt. Spring inte för fort för då stannar de som jagar dig. Efter ett tag så stannar nån medan den sista jagar dig. Möt nu denne så möter du bara en av Magus Sisters. Gör på detta sätt för att ta en i taget.

DARK IXION
Dra till Thunder Plains och spring ut från "Agency:n" och sen uppåt. Här kommer du ganska snart vi ett torn se en man som står själv (tornet innan Save Pointen). Prata med honom så kommer Dark Ixion attackera er.

DARK SHIVA
Åk till Lake Macalania och gå sen åt vänster och över den frusna sjön med hålet i. Spring längs vägen tills du når templet där en Guado stoppar dig. Han åkallar Dark Shiva.

DARK ANIMA
Åk tillbaka till Mt. Gagazet och simma ner under vattnet i berget till det där stället där Wakka skulle kasta in en boll mellan snurrande sköldar för att träffa en lysande grej i mitten. Gör detta så kommer Dark Anima att uppenbara sig vid bergets ingång.

DARK YOJIMBO
Åk till Cavern of the Stolen Fayth och teleportera dig ända till slutet av grottan. Gå sen ner mot vägen tillbaka, teleportera dig INTE. Då kommer en gubbe att åkalla Dark Yojimbo, prata med honom för att slåss.

DARK VALEFOR
Återvänd till Besaid Village och försök att gå in. En vakt kommer åkalla Dark Valefor som faktiskt är den enklaste Dark Aeon att spöa. Han har runt 800.000 i HP.

DARK BAHAMUT
Återvänd till Zanarkand Ruins och gå några steg bakåt så hittar du en teleporter. Stå på den och klicka vänster för att komma till platsen utanför Zanarkand Dome. Hitta teleporten några steg bakom dig och åk ännu längre in i Zanarkand Dome. Spring in och in till rummet med golvet som du gick på för att spela musik. Närma dig hålet i marken så kommer en hiss. Gå på den och åk ner. Spring vidare så möter du snart Dark Bahamut.

DARK PENANCE
Då du spöat alla Dark Aeons så kan man möta denna Dark Aeon "Penance". Det ska komma upp ett nytt val i listan i luftskeppet som du kan åka till. Där ska du möta, och besegra Dark Penance

SPÖA DARK AEONS, ENKELT!!!
Vill du spöa Dark Aeons på ett enkelt och snabbt sätt? Jag har fått ett att funka så här delar jag med mig av tipsen!
Det handlar om att Yuna ska ha sin Overdrive redo, hon måste också ha Aeon Yojimbo + en massa pengar. Pengar finns massor i Omega Ruins, 50.000 Gil för att spöa fienden Mimic som gömmer sig i kistorna. Att få Yunas Overdrive är enklast om du sätter henne på Overdrive Mode "Healer" och sen får Lulu i strid kasta/dubbelkasta Death på nån med mycket HP samt sig själv. Sen får Yuna köra Full-Life, eller Life på dem. Kör du Full-Life så får Yuna sin Overdrive full efter typ 5-7 gånger. Sen väl i strid så ha alla dina snabbaste gubbar först, behöver inte ha Yuna i ledet alltså. Byt sen ut den du först får köra mot Yuna. (Bäst är om du har abilityn "First-Strike" på någons vapen så får denne bytas ut, till exempel Aurons bästa vapen har den. Då Yuna kommer in så ska hon åkalla Yojimbo med sin Overdrive Grand Summon. Ge sen Yojimbo den summa pengar jag skrivit nedanför för att han ska utföra sin Zanmato-attack och därmed automatiskt döda denne Dark Aeon! Det är sant och funkar till 100%!!! Skulle det mot förmodan inte bli så att Yojimbo kör sin Zanmato utan till exempel Wakizashi så kommer han att dö. Kör om och betala ungefär 25.000 Gil mer och håll på så tills det funkar. För mig funkade det med dessa summor och bara då jag körde Yunas Grand Summon, inte annars. Vissa betalar mycket färre Gil än som står här, andra upp till tio gånger mer. Det beror mest på hur väl Yojimbo gillar dig, dör han ofta, får lite Gil etc, så kommer han inte att gilla dig.

DARK VALEFOR 800.000 HP - 50.000 Gil - 10.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Break HP Limit, Ribbon, Auto-Regen
OBS! De abilities jag skrivit upp är oftast alltid olika men alltid nån av dem är med på ett vapen som brukar ha 1-2 upptagna platser samt resten tomma. Vapnena, eller rustningarna, varierar i antal från 1-3 och är alltid till olika personer.

DARK IFRIT 1.400.000 HP - 100.000 Gil - 20.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Break Damage Limit, Fire Strike
Du kan inte komma in till Home trots att du spöat Ifrit, Home är i ruiner.

DARK SHIVA 1.100.000 HP - 150.000 Gil - 20.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Ice Strike
Efter striden så kommer det att rusa ut vakter från templet och du kan inte springa närmare det. Lämna skärmen (alltså spring upp för hela smala vägen tills du kommer ut i snön igen och återvänd sen så är vakterna borta och du kan komma in i templet).

DARK IXION 1.200.000 HP - 50.000 Gil - 20.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Lightning Eater, Lightning Strike, Break HP Limit
Efter detta så kommer en liten summoner att vara kvar. Spring upp till Macalania Woods (uppåt/norrut över Thunder Plains) och samla upp Yunas Overdrive. Spring sen tillbaka och då blixten slår ner så kommer Dark Ixion och summonern att synas på blixtnedslags- platsen i cirka 5-10 sekunder. Stå och vänta nära det bortersta tornet så är det snart framme i närheten av dig. Gå mot dem så får ni slåss igen. Pröjsa 100.000 Gil för att klara striden. Samma bonusar även denna gång.

DARK BAHAMUT 4.000.000 HP - 350.000 Gil - 30.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Double AP, Double Overdrive
Du kan nu skaffa Tidus Crest om du missat den.

DARK YOJIMBO 1.600.000 HP - 250.000 Gil - 8.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Counter Attack, Break Damage Limit, Curseproof, Ribbon
Efter att ha spöat honom första gången så ska du spöa honom igen genom att jaga ifatt på gubben i grottan. Du kan inte möta fiender, får inte lämna stället eller nåt sånt. Så längre än hit har inte jag kommit. Då du stöter på gubben igen på vägen mot utgången så kommer han att åkalla Dark Yojimbo igen. Du ska spöa Dark Yojimbo 5 gånger i rad utan att dö. Du kan spara men laddar du spelet eller lämnar platsen så får du ta allt från början igen, alltså aldrig dö.
Stridstipsen är att ladda upp allas Overdrive samt Yojimbos. Ha massor av pengar, jag snackar flera miljoner. Så det blir nog väldigt sent i spelet du spöar honom. I alla fall, se sen till att tre personer (ej Yuna) har First Strike på sina vapen (de kan vara värdelösa för övrigt, bara de har First Strike) samt Entrust och full Overdrive (så klart). Sätt dessa tre först i strid. Nu skriver jag vidare strid för strid:
1. Starta striden och byt direkt in Yuna som får åkalla Yojimbo vanligt. Betala honom för Zanmato.
2. Hela dig vid Save Pointen och se till att Yuna ej är med då striden startar. Byt in henne och kör hennes Overdrive med Yojimbo.
3. Hela dig och starta sen striden utan Yuna. Låt den första gubben byta in Yuna, nästa kör Entrust och den sista Auto-Life på Yuna. Kör sen hennes Overdrive på Yojimbo, då hon kan.
4 & 5 Gör precis som på 3:an så ska det gå.
De enda svårigheter som finns i striden är att Yojimbo ibland gör en attack automatiskt, om det inte är Zanmato så kommer du att misslyckas. Om Zanmato ej utföras så kommer du att misslyckas. Hinner han börja döda allt för många av er så kommer du att misslyckas. Får du ej börja i striden kommer du att misslyckas. Har du ej allt och alla på full Overdrive så kommer du att misslyckas osv. Lycka till!

DARK ANIMA 8.000.000 HP - 123.000 Gil - 30.000 AP
DROP: Dark Matter
Abilities: Deathstrike, Break Damage Limit
-

DARK MAGUS SISTERS Cindy 3.000.000 HP, Sandy 2.500.000 HP, Mindy 2.000.000 HP
300.000 GIL - 30.000 AP - DROP: Dark Matter
Abilities: Evade & Counter, Magic Booster, Triple Overdrive, 1 MP Cost
De startar alla med sina Overdrives. En overdrive runt 30.000 i skada sammanlagt minst 10 gånger, alltså över 300.000 i skada, på en gubbe! De har över miljonen i HP och måste dödas var och en för sig! Deras gemensamma overdrive, Delta Attack, gör 100.000 i varje slag minst 10 gånger på ALLA!

DARK PENANCE Kroppen 12.000.000 HP, 60.000 AP, DROP: Master Sphere x3
Armarna 500.000 HP styck, 10.000 AP styck, DROP: Dark Matter x1 styck
Han är sjukt svår så Yojimbos Zanmato-trick är enklast att använda.


Final Fantasy X (återvänd till startsidan)
Hjälpmenyn
På denna sida ska vi täcka allt vi kan om Dark Aeons. Här har du en:
Besegrar taktik

Såhär hittar du alla:
Dark Valefor
Dark Ifrit
Dark Ixion
Dark Shiva
Dark Bahamut
Dark Yojimbo
Dark Anima
Dark Magus Sisters
Dark Penance

Såhär besegrar du alla lätt med Yojimbos Zanmato:
Zanmato-tips
Dark Valefor
Dark Ifrit
Dark Ixion
Dark Shiva
Dark Bahamut
Dark Yojimbo
Dark Anima
Dark Magus Sisters
Dark Penance