Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
www.ffuniverse.nu | Final Fantasy X
Navigation / Länkar
www.ffuniverse.nu

 Abilities
 Aeons
 Airship
 Al Bhed-tolken
 Bilder
 Blitzball
 Bossar
 Dark Aeons
 Fiender
 Hemliga Aeons
 Hemligheter
 Items
 Karaktärer
 Kartor
 Key Items
 Ladda hem
 Legend Weapon
 Magier
 Mini Games
 Monster Arena
 Musik
 Omega Ruins
 Overdrive
 Sphere Grid
 Status
 Tips/Hjälp
 Vanliga frågor
 Walkthrough

Bossar
CHOCOBO EATER (10.000 HP)
Ibland så slår bossen till er alla så att ni närmar er klippans kant. Efter fjärde knuffen så faller ni av kanten. Då får ni inga AP eller nån sak av Rin, man blir inte Game Over.
Kasta direkt Haste med Tidus på Lulu som får kasta Fire/Fira på bossen hela tiden. Wakka får köra sin Dark Attack så att bossen missar sina attacker. Du kan även ta in Auron och köra hans Power Break samt anfalla vanligt med Kimahri och Tidus. Bossen har mycket i skydd så Kimahri och Auron med sina Piercing-vapen är jättebra.
När han ramlar på rygg så försvinner hans starka skydd och vanliga vapen utan Piercing kan göra mycket skada. Så ta in alla dina starka anfallare, byt ut Lulu om vanliga anfall är starkare än hennes magier, och bara mata på med slag. Yunas Aeons gör ochså bra med skada nu, hennes Overdrive passa utmärkt för att göra en massa skada med en Aeons Overdrive.
Skulle du putta bossen över kanten så får du två Lv. 1 Key Sphere!


SINSPAWN GUI 1 (Huvud 4.000, Kropp 12.000, 2 Armar 800 HP)
Jag rekommenderar verkligen starkt att du innan denna strid springer runt och samlar tills det att Lulu har lärt sig alla sina level två attackmagier (Fira, Blizzara, Thundaga och Watera). När du väl lärt dig dem så kommer denna boss att vara bra mycket enklare än innan.
Ha Wakka i ditt led, han ska vara uppmärksam på när bossens huvud börjar skaka (en textruta kommer upp och berättar detta) och omedelbart kasta sin boll på huvudet. Nån av Lulus magier funkar också. Då slutar huvudet skaka. Hinner du inte så får Yuna kasta Esuna på alla som drabbats av bossens Venom Attack.
Satsa all din kraft på huvudet, kasta bara Fira/Fire och Blizzard/Blizzara magier med Yuna för de andra två absorberar eller nullifierar bossen. Då huvudet blir grått så har det dött. Koncentrera dig nu på att ta bort armarna (till exempel Auron och Kimahri kan anfalla armarna medan de andra anfaller huvudet). Då de försvinner har du 3 rundor på dig att attackera magen innan armarna kommer tillbaka. Armarna skyddar alla attacker mot magen, utom magiattacker så kasta dem mot magen direkt efter att huvudet dött.
Overdrives funkar utmärkt, speciellt de som gör mycket i skada som Aurons. Tidus Haste skadar aldrig heller, om han lärt sig den. Med lite tur så ska du klara denna boss. Hans Demi attack tar ner eran HP med en fjärdedel (1/4). Han attackerar även med en slags knuff då bara kroppen är kvar, den gör mycket i skada. Var snabb med Phoenix Down och helningar.


SINSPAWN GUI 2 (Huvud 1.000, Kropp 6.000, 2 Armar 800 HP)
I denna strid har du Seymour till din hjälp. Du kan dock inte byta in andra gubbar och dina nuvarande skador är inte helade efter förra striden. Du har inte heller fått spara så misslyckas inte på denna strid.
Seymour får kasta sina starka magier, level 2, Fira och liknande. Yuna får hela de som slåss. Seymour ska först ta ut huvudet medan den tredje personen (vem det är beror på vem som överlevt striden innan) slår på armarna. Attackera sen fullt ut på kroppen med Seymour och den tredje personen får slå på kroppen då armarna är borta.


EXTRACTOR (4.000 HP)
Ett tips är att utrusta Tidus och Wakka med vapen som har abilityn "LightningStrike" för då gör du mer skada. Tidus kan kasta Haste på de båda så att de kan attackera mer. Hi-potion är bra att använda då du har lite liv kvar. Har du möjlighet att samla lite innan striden så gör gärna det.


SPHERIMORPH (12.000 HP)
Denna boss är lite knivig för han ändrar sin element-tillhörighet hela tiden. Men du får lätt reda på vilket element han tillhör för stunden genom att kolla vilken magi han kastar på er. Kastar han Fire, låt Lulu kasta starkaste Blizzard-magin, Blizzara är nästan ett måste, likaså alla andra level två attackmagier. Kastar bossen Blizzard så kontra med Fira, Thunder kontra med Watera, Water kontra med Thundara. Då du träffat honom med en magi så byter han element. Slå honom då med fysiska attacker (gör lite i skada) med Auron, Wakka och Tidus/Kimahri så kastar han snart en magi igen. Kontra då med rätt magi.
Plocka in Yuna emellanåt för att hela och skydda dina kamrater med Protect och eventuellt Shell. Du kan även åkalla Ifrit om bossen kastar Blizzard, eller Ixion om han kastar Water. Men gör detta bara om de är i Overdrive eller om Yuna är det, annars är deras attacker inte element-baserade.
Glöm inte att hela er med Yuna samt att använda Rikkus Al Bhed Potions för att hela alla då erat HP börjar tryta.


CRAWLER & NEGATOR (16.000 HP & 1.000 HP)
Den dumma lilla bollen, Negator, hindrar dig från att använda magier och Aeons. Så se till att krossa den så fort du bara kan. Låt Wakka ta hand om Negatorn och låt två starka gubbar attackera Crawlern. När Negatorn är förstörn så startas en nedräkning till en attack kallad Mana Beam som gör en massa skada på er alla. Så åkalla en Aeon strax innan nedräkningen är slut och låt din Aeon ta smällen. Smartast är att åkalla Ifrit eller Ixion som kan hela sig genom att kasta magierna Fire respektive Thunder på sig själva.


SEYMOUR + 2 Guado Guardians & ANIMA & SEYMOUR
(6.000 HP + 2.000 & 18.000 & 6.000 HP)
Denna strid är knepig för den är indelad i tre strider som alla är mycket svåra. Du får heller ingen chans att spara eller hela dig mellan striderna.
I första delen så ta in Rikku som får sno från de båda vakterna så att de slutar hela sig. Försök sedan att slå ner de båda vakterna och låt Lulu kasta magier på Seymour. Haste och liknande skadar aldrig. Direkt efter att du har besegrat Seymour så kommer han att åkalla Anima, Aeon:en han åkallade i Luca. Låt då Yuna åkalla sin nya Aeon som ännu inte har nåt namn, det är Shiva. Börja direkt att kasta Blizzara på Shiva så att hon helas. Låt Anima skada henne och fortsätt såhär. Efter ett tag så är Shivas overdrive laddad och den gör ibland ända upp till 9.999 i skada. Fortsätt såhär till nästa Overdrive så dör bossen. Kör annars på med fler slag eller annan Aeon. När Seymour kommer tillbaka så kör Dismiss på den Aeon du har framme för annars kommer den att dö. Kasta omedelbart Haste på Yuna och låt henne köra alla Nul-magierna på er. Då Seymour kastat 2-4 magier i rad så kasta om den Nul-magi som han tog bort. Hela om du får tid över. Auron ska köra in Magic Break så tar han mindre skada. Även Lulus Bio funkar bra här. Fortsätt med slag och magier efter detta så ska han snart vara död.


EVRAE (32.000 HP)
Tidus och Rikku kan i denna strid beordra Cid att åka fram eller bak med skeppet. Det vill säga nära Evrae eller långt ifrån honom. Detta gör du med ett "Trigger Command", tryck bara åt vänster och välj valet där. I listan med ordningen ni får strida i ser ni även Cid. Då det är hans tur så flyttar han skeppet, om ni bett om det. Om skeppet är långt borta så kommer han, då det är hans tur, att skjuta en massa raketer mot Evrae. Men han gör det bara tre gånger, sen tar skotten slut.
Så börja striden genom att Tidus kastar Haste på sig själv och sen drar skeppet bort från bossen. Ta in Wakka som får kasta sin boll och Lulu som får kasta magier, tänk dock på att element-magierna bara tar halv skada på bossen. Tidus får sen kasta Haste på så många han hinner samt Slow på bossen. Låt Cid skjuta slut på alla raketerna och dra sen skeppet närmare Evrae, han borde nu bara ha halva livet kvar. Nu börjar bossen bli ännu svårare och elakare så passa dig.
Om du är långt borta med skeppet så händer det att bossen gör en "Swooping Scythe" och kommer fram till skeppet samtidigt som han skadar alla. Då ni är nära så kan han ibland andas in luft för att i nästa tur köra sin "Poison Breath" på er. Rikkus Al Bhed Potions är jättebra mot detta. Bossen kastar också Haste på sig själv ibland, kasta Slow för att bli av med det.
Nära skeppet så låt Auron, Kimahri och Tidus slå på för fulla muggar. Huvudsaken är att det är dina starkaste gubbar som slåss. Kalla in Rikku för att hela er, snåla inte heller för mycket på till exempel Mega Potion och Mega Phoenix då det börjar bli kris. Hela denna strid hänger en hel del på tur. Att du hinner skada honom tillräckligt mycket innan ni går honom in på livet. Kör Overdrives då du känner att det passar.
OBS! Efter denna strid så får du inte spara men fienderna du kommer möta är väldigt svåra. Se till att döda fienderna med eldkastare först, sätt allt du har emot dem.


SEYMOUR NATUS & MORTIBODY (36.000 HP & 4.000 HP)
Auron, Tidus och Yuna har i denna strid Trigger-kommandon för att öka nån av deras attribut (styrka, magi etc). Använd dessa om du själv vill, du går miste om en attackrunda men blir å andra sidan bättre. I alla fall så gör du klokast i att ha dina Overdrives redo för denna strid. Dra iväg dem direkt i början av striden. Använd inga Aeons för Seymour kommer att döda dem direkt. Låt Yuna hela och skydda de andra. Som vanligt passar magier som Protect, Shell och Hastega.
Om du attackerar Seymour med en attack så kommer han att kontra. Antingen med en element-magi, med magin Flare eller genom att göra nån till sten. Blir nån petrify så kasta omedelbart soft på denne. Ditt mål i denna strid är att ta död på Mortibody. Varje gång den dör så suger den HP från Seymour för att överleva. Den suger den max HP den hade då den dog minus 1000. När Mortibodyn har 1000 HP och dör så suger den 1000 HP för resten av striden. Så på detta sätt är det som du ska döda Seymour. Dock försöker Mortibody hela Seymour, men kasta Reflect på Seymour så blir du helad istället.


DEFENDER X (64.000 HP)
Börja med Tidus, Yuna o Auron och kasta Haste. Kör Aurons Mental och Armor Break på bossen. När Auron är klar ta in Lulu, kasta Haste på henne. Hon ska kasta Waterga, Yuna kan kasta Protect och Cura. Få gärna Darkness på bossen med Wakka. Om Yuna går i overdrive så kalla in en Aeon, annars inte då de dör för snabbt.


SEYMOUR FLUX & MORTIORCHIS (70.000 HP & 4.000 HP)
Du MÅSTE lära dig Tidus Hastega innan denna strid. Kasta den först i striden. Yuna får arbeta på med Protect på alla. Kastar Seymour Dispel på er så kasta om dina magier, Hastega är mycket viktigt, Protect också.
Kasta Bio tidigt på honom så att han får skada av Poison. Blir nån av dina gubbar Zombie så kasta OMEDELBART Holy Water (se till att ha runt 15 stycken, minst) på denne. Kasta även Wakkas Silence Attack/Buster på Seymour.
Slår du ihjäl hans Mortiorchis på 4000 HP så drar den 4000 HP från Seymour för att komma tillbaka igen. Den faller sen med 1000 HP för varje gång den dör till lägst 1000 HP. Då den laddar för Total Annihilation så gäller det att döda den för att sakta ner den lite. Kör sen även på med Protect och Shell för att skydda dig mot den kommande attacken. Ta även in de med mycket HP så att du vet att du överlever striden. Använd Phoenix Down direkt på de döda, ej Life. Även Mega-Potion och liknande. Att ha alla dina gubbar, och gärna dina Aeons, i Overdrive innan striden är ett annat måste. Men ändå är det mycket tur som spelar in i att vinna denna strid. Direkt efter att ha vunnit striden så spring tillbaka och spara.
Ge striden några försök för att lära in taktiken samt olika knep och liknande.


SANCTUARY KEEPER (40.000 HP)
Denna strid gör man klokast i att börja med Tidus, Yuna och Auron. Kasta nu Hastega och Protect på alla, Hastega först. Auron ska köra sin Armor Break och Mental Break. Nu kan du kalla in alla Aeons som du har i overdrive, eller om Yuna är i overdrive. De får bara göra en attack med din Aeon för sen dödar bossen den med Mana Breathe. Kasta även Reflect på bossen för han kommer att kasta Curaga på sig själv då han förlorat halva sin HP.
Denna boss följer ett hårt mönster: Photon Wings, 2 vanliga attacker, Mana Breathe, 2 Curaga. Ibland kontrar bossen med sin svans. Protect minskar skadan från hans fysiska attacker. Var gärna utrustad med skydd mot Sleep, Silence, Darkness och Confusion.


SPECTRAL KEEPER (52.000 HP)
Innan denna boss så är det i princip ett måste att ladda upp allas overdrives samt alla Aeons overdrive. Du bör även samla så mycket du bara orkar för all styrka och HP krävs i denna, och nästkommande strider (du får dock möjlighet att spara efter denna strid).
Denna boss använder Berserk på er så ha gärna skydd mot det på er. I denna strid så finns det sex rutor att stå på och här gäller det att vara lite taktisk. Kasta Hastega på alla och lämna karaktärern med mest HP framför bossen, de andra ska cirkulera bakom honom. Yuna ska kasta Protect på gubben längst fram (framför bossen), efter det ska denna gubben attackera. Efter attacken kontrar bossen och attackerar de tre rutorna framför sig, du ska unkomma attacken med dina två svagare karaktärer, bara din starkaste ska bli träffad.
Använd Trigger-kommandot Move hela tiden. Du kan se i CTB-listan när en Glyph (rutan ni står på) ska explodera. Står man på en då så dör man. Så håll noga uppsikt! Kastar du Aeons så låt dem utföra sin Overdrive för sen kommer bossen att döda dem.

YUNALESCA 1 (24.000 HP)
Alla måste ha fulla Overdrives, även alla dina Aeons. Samla även så mycket du bara kan och orkar innan striden, och spara. Denna strid är nästan den svåraste i hela spelet för du kommer att få möta tre mycket svåra bossar i rad, utan chans till vila!
Ha gärna på dig utrustning som skyddar mot Silence och Darkness. Om du har rustning som helt skyddar (proof) från Death så försök gärna få med skydd från Zombie samtidigt på den, inte annars. För om du inte är skyddad mot Death så måste du kunna få Zombie på dig för att överleva.
Denna första strid är ganska enkel så använd bara vanliga attacker och magier. Om du attackerar henne fysisk så kastar hon Darkness på dig, kastar du magier kastar hon Silence. Om du gör en specialattack så kastar hon sleep. Så är du skyddad från dessa från start så blir allt enklare. Annars får Yuna bota er stup i kvarten.


YUNALESCA 2 (48.000 HP)
Läs tipsen för första striden för lite extra hjälp!
I denna strid börjar hon använda attacken Hellbiter som gör er alla till Zombies. Efter det kommer hon att kasta helande magier på er. Men kasta Holy Water eller Remedy på alla drabbade snabbt så kommer ni att helas istället. Du kan dock börja striden med nån svag inne, låt denne få Zombie och bota inte ut byt ut den karaktären. Det är viktigt att MINST en har Zombie då du ska möta hennes tredje form. Försök att förutspå ungefär när denna Yunalesca dör så att du har en, eller flera, karaktärer med Zombie inne.


YUNALESCA 3 (60.000 HP)
Läs tipsen för första och andra striden för lite extra hjälp!
Yunalesca kör nu en attack kallad Mega-Death som dödar ALLA. Men, om de är Zombie så påverkas de ju inte då de redan är döda. Hon kastar dock regen på er så var snabb med Yunas Dispel (tar bara bort Regen, inte Zombie) för annars kan ni helas till döds. Nu kan du även släppa lös alla dina Aeons, de som är kvar, samt eventuella kvarvarande Overdrives.
Bossen är inte så svår egentligen, svårigheten ligger i att man möter tre bossar på raken samt alla kluriga attacker hon har som tvingar en att leva lite på gränsen hela tiden. Men var väl förberedd så ska du kunna klara det.


LEFT FIN (65.000 HP)
Långt bort så när ni knappt med nånting men nära så når Overdrives, tekniker och magier honom. I början längst bak så ska Lulu kasta magier, Wakka får attackera och Yuna ska kasta Protect på alla. Tidus får kasta Hastega. Kör inte era Overdrives om du inte är säker på att du hinner få upp den innan nästa och nästnästa strid.
Då bossen kommit nära er så ta in Auron som får köra Armour och Mental Break på bossen. Tidus och Wakka får attackera. Ta även in andra starka gubbar som får aattackera samt de som får kasta magier. Yuna får komma in då och då för att hela er. AL Bhed Potion kommer alltid väl till pass i denna strid speciellt då bossen ibland står helt still då det är hans tur för att sen göra en tackling på alla som tar runt 1500 HP utan Protect. Hans Gravija attack är också farlig då den gör tre fjärdedelar i skada på alla.
Med lite tur och många slag så borde bossen snart gå i backen.


RIGHT FIN (65.000 HP)
Kör i princip samma taktik som på förra bossen. Har du kommit på egna knep eller märkt att vissa saker inte funkar så bra så fortsätt så. Rikkus "Spare Change" ska inte glömmas, men gör inte av med alla era pengar för de behövs i kommande strider.


SIN & SINSPAWN GENAIS (36.000 HP & 20.000 HP)
Du får inte heller innan denna strid spara, hela dig eller nåt annat så det blir riktigt tufft. Börja därför att kasta ett gäng Al Bhed Potions om ni är riktigt illa därann. Hastega och Protect bör kastas, även Silence och Slow på fienden. Koncentrera allt på Sinspawn Genais i mitten för han absorberar alla magier ni kastar mot Sin. Kör på med starka attacker, Overdrives sitter också bra men spara dina starkaste mot själva Sin. Ibland kan Genais krypa in i sitt skal och tål då ännu mer så passa på att hela er.
Deras "Trashing" gör 1500 HP i skada på de utan Protect, den träffar alla. Sin kan också köra "Negation" för att ta bort alla bra statusförändringar på er samt "Gravija" efter att ha laddat den. Ibland står det bara "Core Inactive" och då händer ingenting.
Då Genais dött så springer alla fram till Sin och nu gäller det att köra på med Mental och Armour Break. Sin kan kontra era attacker och kasta lägsta formens element-magier (fire, blizzard etc.) på alla. Så Nul-magierna är bra. Släpp lös era Overdrives och eventuellt nån Aeon. Glöm inte att hela er, räkna alltid med att han kan köra sin starkaste attack nästa runda. Kasta Haste om du blir av med dem, även Shell är bra.


OVERDRIVE SIN (140.000 HP)
Innan denna strid så får du chansen att spara, hela dig, fixa med vapen och liknande. Gör det! När du sedan är redo så ta dig ann denna mycket svåra boss.
Hastega måste kastas, Mental och Armour Break ska köras på bossen. Bossen börjar längst bort men tar sig närmare och närmare er. Låt Rikku kasta pengar med "Spare Change", 100.000 Gil gör 10.000 i skada. Lulu får köra på med magier och Wakka kasta sin Blitzball. De andra får börja kasta support-magier. Efter att bossen dragit sig närmare två gånger så når Auron. Så kör hans Break jag nämnde tidigare. Ibland kontrar bossen med en demi-liknande magi som tar 1/3 - 1/4 i skada på er. Han kör även Petrify, Confuse och Zombie på er så ha gärna "Ward" emot det, helts "Proof". Kasta snabbt botemedel om ni blir smittade.
Då hans Overdrive mätare är full, den laddas då han skadar er, tar skada själv eller liknande, så kommer han att köra "Giga-Graviton" som dödar alla, oavsett om du har en Aeon framme istället. Så når han sin Overdrive så blir det Game Over.
Mot slutet så kan du välja att köra Yunas Overdrive Grand Summon på Bahamut, som förstås redan ska ha sin Overdrive, och sen köra hans Overdrive två gånger i rad. Hinner du så kommer det att göra en massa skada på honom. Dör han inte så kalla antingen in gänget igen eller åkalla en snabbare Aeon.


SEYMOUR OMNIS (80.000 HP)
Bakom Seymour i denna strid så finns fyra gigantiska hjul på väggen. De har olik-färgade stenar på varsin kant. De stenar som pekar inåt bestämmer vilket element som Seymour kommer att "vara". Så när alla hjulen pekar med samma färger inåt så kommer Seymour att kasta såna magier, men vara svag mot dess motsatta magier. Han kommer att kasta 3-4 magier i rad, av starkaste sorten ur det element han är. Så kör alla Nul-magierna, koncentrera dig på de som behövs för det element han är nu. Shell är också viktigt och väldigt gärna rustningar som nollar eller helst absorberar vissa element. Aurons Mental och Armour Break ska som vanligt köras, likaså Tidus Hastega. Du kan även använda dina Aeons lite smidigt. Om han är Fire så åkalla Ifrit så kommer han att helas av Seymours attacker. Slå sen på Seymour men använd inte Ifrits Overdrive då den helar Seymour. Du kan också åkalla Shiva då Seymour är Fire för att göra mycket is-skada. Dock kör Seymour "Banish" på dina Aeons efter ett tag så att den dör direkt.
Du kan också slå på ett av hjulen, "Mortiphasm", för att de ska snurra och därmed byta Seymours element. Han gör också detta själv imellanåt. Han kan även kasta Ultima som gör mycket i skada, samt Dispel. Oftast kastar han Dispel på er först och sen Ultima så när han kastar Dispel bör du åkalla en svag/dålig Aeon som får ta skadan från Ultima.


BRASKAS FINAL AEON 1 (60.000 HP)
Du kommer att direkt efter att ha dödat denna boss få möta nästan, utan pause, upphelning, sparning eller annat. Så förbered dig väl innan.
Tidus har i denna strid, och även nästa, förmågan att prata med bossen genom att trycka åt vänster och välja "Talk". Gör han det så kommer bossen hela Overdrive-mätare att sänkas ner till noll. Men Tidus kan bara göra detta några gånger så akta dig och använd detta endast då bossens mätare är nästan full.
Kasta gärna Protect på alla, Haste på alla är ett måste. Se först till att ta ut de där två Yu Pagodas som kommer att ladda bossens overdrive och hela honom varje runda. Kasta helst Ultima, Doublecast är att föredra. Pagod:erna stannar men kommer snart vakna upp med lika mycket HP som du nyss gjorde i skada på dem. Men koncentrera dig nu på bossen. Alla Aurons Break funkar fint så kör hans Overdrive (för du behöver ha laddat allas Overdrives innan striden, inklusive dina Aeons om det är svårt) Banishing Blade som ger alla Breaks på bossen. Kör helst detta innan du kastar Ultima, om möjligt. Poison funkar på bossen, missa inte det. Låt gärna Rikku kasta pengar med "Spare Change", 100.000 Gil gör 9.999 i skada på bossen, och du behöver ju inte pengar nåt mer efter det här. Auron får efter sin Overdrive fortsätta slåss, se till att hans Overdrive Mode är satt på "Warrior", och förhoppningsvis är hans Overdrive laddad till nästa strid. Yuna får hela och kasta hjälp-magier på alla, Auto-Life och Full-Life är att föredra, Tidus med men han kan också slå då han får tid. Se till att få bort Petrify så fort du bara kan för annars kan bossen helt slå bort den gubben från striden. Wakka och Kimahri får göra det som de är bäst på, du behöver inte använda alla dina gubbar i denna strid.
Att ha skydd mot Petrify är väldigt viktigt, minst på en av dina gubbar. Bossens "Jecht Beam" kan orsaka Petrify och sen kan han slå bort den gubben med ett slag. Yu Pagodas "Power Wave" helar bossen med 1500 HP. Du kan råda bot på detta genom att köra Aurons Zombie Attack och därmed så skadas bossen istället. Kasta gärna Curaga och liknande på bossen då. Dessvärre helas Yu Pagodas bossens Zombie-status då de ger honom liv. Hans Overdrives är olika. Till exempel "Triumphant Grasp" gör 5.000 HP i skada på en person och "Jecht Bomber" 3.000 i skada på en.


BRASKAS FINAL AEON 2 (120.000 HP)
Nu är han ännu starkare och har fullt HP, men inte ni. Alla status-förändringar ni kastade på honom innan hans förändring är fortfarande kvar. Så att kasta Poison i förra striden var vikigt.
Nu kan du släppa lös allas Overdrives, fortsätt göra starka attacker, kasta magier och pengar. Detta är den sista bossen som igentligen är svår, de nästkommande är ganska lätta. Så släpp alla spärrar!
När bossens HP börjar sjunka ner mot hälften, eller direkt efter att du kört alla dina Overdrives, så låt Yuna köra sin Grand Summon på Bahamut som får köra sina Overdrive för att göra en himla massa skada. Har Bahamut sen redan sin Overdrive laddad så försök köra den igen om du hinner. Åkalla sen Aeon efter Aeon tills bossen är död, eller kör med dina vanliga gubbar om det går bättre.


ALLA AEONS (dina Aeons, så starka som du tränat dem)
En lista på alla Aeons du har kommer upp, inklusive de hemliga om du hämtat dem. Du ska nu döda dem. De har exakt så mycket HP som du tränat upp dem till, samma gäller deras styrka, magier och liknande. Så är dina Aeons riktigt starka så kan denna strid bli lite jobbig. Men som tur var så har ni av nån konstig anledning alla utrustats med oändligt av Auto-Life så dör ni så återupplivas ni hur många gånger som helst!!!
Använd slag på dina sega Aeons men starka magier mot snabba Aeons, till exempel Valefor och Shiva. Då du dödat ditt första val så får du välja nästa, ända tills alla på listan har dödats.


YU YEVON (99.999 HP)
Denna boss har mycket i HP men ditt oändliga Auto-Life kvarstår. En enkel taktik Zombie Attack och sen kasta Curaga, Phoenix Down, Life och liknande så dör han snabbt. Kör annars Slow på honom, Haste på er samt Reflect på honom så att ni får hans Curaga magier på er. Ultima funkar alltid fint men akta er för hans Gravija. Efter lite magier och slag så borde han tyna bort. Grattis! Du har nu klarat av spelet!


Final Fantasy X (återvänd till startsidan)
Hjälpmenyn
Här får du hjälp med alla bossar i spelet! Än så länge har jag inte hunnit med alla bossar i spelet men eftersom typ alla bossar ända fram till slutet är förhållandevis enkla så har jag gjort feta strategier för spelets allra svåraste bossar. Fler boss-strategier kommer att fyllas på ända tills alla bossar har sin egna lilla strategi!

Chocobo Eater
Sinspawn Gui 1
Sinspawn Gui 2
Extractor
Spherimorph
Crawler
Seymour & Anima
Evrae
Seymour Natus
Defender X
Seymour Flux
Sanctuary Keeper
Spectral Keeper
Yunalesca 1
Yunalesca 2
Yunalesca 3
Left Fin
Right Fin
Sin
Overdrive Sin
Seymour Omnis
Braska's Final Aeon 1
Braska's Final Aeon 2
Alla Aeons
Yu Yevon

Övriga Bossar:
Ultima Weapon
Omega Weapon