Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake
 

Vanliga frågor: Community - Övriga frågor

Välj en annan supportkategori

Jag har glömt mitt lösenord (eller användarnamn)!

Gå till "Glömt lösenord"-sidan. Den finns i nära anslutning till alla ställen där du kan logga in.

Kom ihåg att om du glömt ditt användarnamn också så kan du bara skriva in din e-postadress så får du reda på användarnamnet.

Här är länken:
http://ffuniverse.nu/community/default_forgott.asp

 

Hur raderar jag min användare?

Gå in på "Ändra Uppgifter"-sidan och gå till länken längst ner på sidan för att radera ditt medlemskap.

http://www.ffuniverse.nu/community/edit_start.asp

Du kommer få ange en anledning till varför, samt så måste du ange ditt nuvarande lösenord (säkerhetsskäl).

 

Vad ska man använda alla sina "Gil" till?

Gil är dina pengar på Communityn. De används alltså för att köpa saker. I nuläget kan man köpa spelomgångar i Golden Saucer. Dessa Gil dras för alltid från din samling med Gil då ett spel påbörjas. Hur mycket något kostar framgår tydligt innan du kan starta spelet.

Man kan även komma åt högre svårighetsgrader i frågesporten med mer Gil. Dessa Gil förlorar man dock aldrig, det räcker med att man nått den uppsatta miniminivån.

Framöver är det tänkt att många fler funktioner ska introduceras där Gil ska användas. Så även om Gil är lite värdelöst nu så kommer det vara extremt viktigt då dessa funktioner kommer.

 

Hur tjänar man Gil på Communityn?

Man tjänar Gil genom att vara aktiv på FFU. Mest Gil tjänar man dock genom de olika spelen i Golden Saucer, men då måste man satsa en del. Man kan också tjäna en hel del på frågesporten, men där krävs också Gil för att öppna upp olika svårighetsgrader. Man kan också få Gil som pris i olika tävlingar vi har.

Så här tjänar man Gil på FFU (utöver ovan nämnda spel):
0,5 - Per inloggad minut på Communityn, max 24 timmar i streck.
1 - Svara på en community-fråga, max en gång per 8:e timma.
4 - Per skickat MogMail, max 25 skickade mogmails, och max 40 Gil, per dygn.
5 - Per skrivet Foruminlägg, max 50 Gil per dygn.
8 - Per inloggning, om man varit online minst 5 minuter.
10 - Skapa en egen omröstning, max en gång per vecka.
1000+ - Hitta ett fel och rapportera det. Mer Gil beroende på hur noga du beskriver, inkluderar bild, adress till sidan, om felet var allvarligt osv.

Mest Gil får du genom att sponsra oss via köp hos våra sponsorer eller användandet av våra SMS-tjänster. Man kan även donera pengar rakt in på vårat konto och få en mängd Gil för detta.

 

Hur funkar det här med FF-frågesporten?

Du får ett försök per frågenivå där du får full Gil. Sen går Gil:en ner och efter ditt tredje försök så får du inte prova den frågesporten längre. Du får fler Gil ju högre svårighetsgrad, bonus om du svarar många rätt samt extra om du är snabb! Du kan även prova gamla frågor, detta ger dig dock bara halva antalet Gil som de nya frågorna.

Välj i listan en fråga att göra, de nyaste står först och efter den inom hakparanteser står antalet försök du gjort där. När du är klar så kommer du till frågesidorna. Läs frågan och alternativen, välj sen ett svar som du tror är rätt och klicka på knappen / tryck Enter. När du svarat på alla 10 frågorna så får du se ditt resultat. Ibland kan man va riktigt bra och hamna på topplistan! Du kan inte gå tillbaka och svara på en fråga igen efter att du redan svarat på den, då avbryts frågesporten.

 

När laddar ni upp Fanart som användare skickat in?

Vi gör detta när vi får tid, typ varje månad, men ibland hinner vi inte. Så det är i princip bara att ha tålamod.

 

Jag skulle gärna vilja bli Moderator, eller Admin, hur blir man det?

Till att börja med så fråga inga Mods eller Admins om du får bli det, sånt sänker dina chanser. Vi märker snabbt om du bara vill ha högre status eller om du verkligen vill se till att skapa en bättre community. Du måste vara seriös, ha en mogen attityd, kunna våra regler utan och innan, hjälpa alla och följa reglerna själv. Gör du detta så kommer vi säkerligen att hitta dig och fråga dig.

Det är dock rätt sällan vi skaffar nya Mods, vi gör det bara när vi behöver det. Och det är alltid vi som märker och söker upp de vi anser passar.

 

Jag vill byta mitt användarnamn till nåt annat, kan man det?

Javisst. Läs mer på Ändra Uppgifter-sidan för info om denna funktion.

 

Jag loggades ut, eller glömde logga ut, och förlorade en massa Gil, kan jag få tillbaks dem?

Tyvärr så är de för alltid förlorade. De Gil man kan förlora på detta sätt är inte många, det är Gil för inloggad tid, för utloggningen, för foruminlägg och mogmails. Du förlorar även statistiken för den tid du varit inloggad. Då inget av detta kan kollas om det verkligen stämmer så återbetalar vi aldrig Gil då något sådant inträffar. På tok för många skulle utnyttja det för att tjäna sig en hacka.

 

Vad betyder de små chocobosarna och äggen som man ser i alla Tent?

0-599 = , 600-3499 = , 3500-11999 = , 12000-37999 = , 38000+ =

Först har vi ett ägg, det betyder att man har statusen "Newbie" / "Nybörjare", efter det kläcks ägget och man har då statusen "Van" / "Erfaren". Nästa ikon är en fri chocobo och står för "Proffs". Den näst sista ikonen är en fet guldchocobo som betyder "MASTER" / "Mästare". Den sista ikonen är en hoppande och blinkade chocobo, "TRANCE!!!". Efter ikonen och din status så står din level (en tusendel av dina EXP) samt antal Experience Points, EXP, (erfarenhetspoäng).

De räknas ut baserat på mogmails, foruminlägg, tid i chatten, intjänade gil, tid online och en massa annat. Så är man aktiv på sajtens alla olika avdelningar så stiger ens Exp. Hög Exp och level ger i dagsläget inget extra. Men det kan ju va kul att skryta =)

 

Kontakta oss