Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

Tifa - Advent Children
Kolla vår Bravely Default-guide Annons
Start Medlem Mognet Forum Chatt Skoj Golden Saucer Hjälp & Support
Logga in LOGGA IN - - -
SKAPA
Mogs hjälpmeny
 Nyfiken på om du borde bli medlem här eller ej, Kupo? Läs mer om varför just du borde bli medlem!
Kontaktinformation:
Du måste vara online för att få tillgång till kontaktinformationen!
Välkommen till Ikon Lulu_Black_Mage:s Tent!
(info uppdaterad 2017-07-23 10:32:09)

Skapad 2004-02-24 13:24, senast inne 2019-10-28 08:07
Användare på FFU, sammanlagt tjänat 44397 Gil.
Som medlem får du:
Du är inte medlem (eller inte inloggad). Det är gratis att skapa en användare här, och det går snabbt! Kolla denna länk för mer info varför du borde bli medlem nu!

Medalj
Medalj
Medalj
Medalj
Medalj

Kompislista:
ikon Ikon Shiva_182
ikon Ikon Hityusha
ikon Ikon Gabranth
ikon Ikon Jonsson
ikon Ikon Zloodie
ikon Ikon Rhammie
ikon Ikon aRandomGuy88
ikon Ikon thedpsx
ikon Ikon Rikkmeister
ikon Ikon Brosis
ikon Ikon The_Emperor
ikon Ikon Sir Seb
ikon Ikon Nemesis
ikon Ikon Zidane_ff9


Riktiga namn Anna-Karin Sjöberg Lulu_Black_Mage Stad Vallentuna
Födelsedatum 29 år (1990-06-15) Län Stockholms
Intressen TV/Datorspel
Film och TV
Läsa/Skriva
Land Sverige
Status Mästare! Lv 17, EXP 17487 Hjälp
Favoritgenres Plattform, RPG, Äventyr Sysselsättning Jobbar
Favorit-FF FF10
Beskrivning
"There Are Many Things I Do Not Know. Your Zanarkand Is One Of Those Things."


Jag heter då Anna-Karin men gillar att bli kallad A-K =)
Jag stiftade bekantskap med FF när jag var typ 13, 14 år, och FFX var då det första jag körde. Sedan dess har det även blivit FFVII, FFVIII, FFIX, FFX-2 och FFXII.
Jag älskar film och musik, och min smak är väldigt blandad. Älskar att sjunga också, btw.
Jag har tittat en del på lite olika animes, t.ex. ”Naruto”, ”Bleach”, ”Full Metal Alchemist”, ”Hajime no Ippo”, ”Death Note”, ”Tales of the Abyss”, ”Soul Eater”, "Attack on Titan" och "Monster".
Jag är lite småkär i Japan (språket, kulturen, folket, musiken osv) och har läst Japanska steg I och steg II på gymnasiet och två terminer på universitetet.
Våren 2012 blev min dröm om att åka till Japan sann! Det var 47 underbara dagar! ^^ Vill dit igen!

Nuvarande sysselsättning:
Arbetar som studievägledare på Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms Universitet


Maken, som jag inte skulle ha mött om det inte vore för FFu:
Gabranth <3


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag älskar Final Fantasy X! Det var det första FF’et jag körde och kommer därför för alltid vara speciellt för mig. Jag blev helt tagen av den mäktiga storyn, karaktärerna, rösterna, miljöerna, fighterna, musiken – ja, allt. Och jag gillar det fortfarande. Känslan i spelet är så underbar, och allt det jag rabblade upp nyss är så välgjort.
I början var jag också helt salig över grafiken, och även om det visserligen har kommit spel efter det med mycket bättre grafik tycker jag att FFX’s FMV’s håller rätt bra fortfarande.

Yuna : ... And one more thing.
The people and friends we have lost and the dreams that have faded...
Never forget them.

--->Jag klarade ut det Lördagen den 27 Mars 2004Till alla dem som har kört/klarat ut Final Fantasy X kan jag rekommendera Final Fantasy X-2. Visst, det är inte lika bra som FFX, men jag tycker att FFX-2 är en helt okej uppföljare. Det har en ny story med mycket nya funktioner och karaktärer, men det tar samtidigt upp gamla trådar från FFX. Vi får komma tillbaka till Spira och träffa de gamla karaktärerna – som lyckligtvis har samma röster (det vore hemskt annars!). Stridssystemet är nytt, liksom möjligheten att kunna påverka storyn väldigt mycket själv. Tack vare detta är det också lätt att köra om spelet flera gånger.
Det är kul att man har satsat mer på tjejerna och satt dem i huvudrollerna, och den sarkastiske Paine är ett coolt inslag i trion.
Yuna : So this is my life now.
We travel from palce to place, and the days just seem to fly by.
But sometimes I find myself stopping...
I'm listening for your whistle.

--->Jag klarade ut det Torsdagen den 24 Juni 2004Final Fantasy IX är ett känslofyllt FF med mycket story. Det var det första spelet som presenterade mig för PS1. När jag körde det vet jag att jag tyckte att det var väldigt långt, och det har en bra blandning mellan spänning, kärlek, humor, fantasi och överraskningar. Det händer ofta nya grejer som får historien att ta nya vändningar, och man får lära känna spelets karaktärer och veta hur de tänker och känner.

Dagger : How did you survive.....?
Zidane : I didn't have a choice.
I had to live.
I wanted to come home to you.
So... I sang your song.
Our song.

--->Jag klarade ut det Fredagen den 21 Januari 2005Kingdom Hearts är visserligen inte ett FF, men det är ändå helt klart värt att ägna ett tio-, tjugital speltimmar åt.
Spelet, som är ett resultat av ett samarbete mellan Disney och SquareSoft (numera SquareEnix), är ett fartfyllt spel med en salig blandning av disney- och FF-karaktärer. Grafiken är klockren; färgglad och lockande, och musiken speglar de olika världarna perfekt. FF-karaktärer från tidigare spel som t.ex. Cloud från FFVII och Leon (Squall) från FFVIII får coola röster och nytolkade utseenden. Man får möta en massa välkända disneyfigurer som bl.a. Aladdin, Pinocchio, Tarzan, Herkules, Odjuret och Ariel, och självklart Kalle och Långben. Kingdom Hearts handlar om vänskap, kärlek och tro, och innehåller actionfyllda strider, häftiga världar och roliga dialoger.

Sora : The darkness may destroy my body, but it can't touch my heart.
My heart will stay with my friends. It'll never die!

--->Jag klarade ut det Torsdagen den 31 Mars 2005Final Fantasy VII - det mest populära och det mest omtalade FF'et. Man kan inte kalla sig en riktig FF-lirare om man inte har kört det.
Storyn är ganska mörk, men det innehåller även små inslag av humor och kärlek. Den fokuserar på ämnen som identitet, syftet med livet och att hjälpa varandra.
FFVII tog FF till en ny nivå, och jag kan förstå att dåtidens lirare var helt saliga. Vi bjuds in till Midgard och ett spel fyllt av en komplicerad och välutvecklad story, personliga karaktärer, känslomässig musik, häftiga strider, detaljrika miljöer och allt det där som FF alltid levererar.

Cloud : Am I...human?

--->Jag klarade ut det Söndagen den 19 Juni 2005Final Fantasy VIII är ett FF med en häftig och intressant grund, jag tänker på det här med Seed-skolan, uppdragen och allt. Precis som i övriga FF har VIII även en schysst uppsättning karaktärer, väluttänkt story och häftiga strider, och det är rikt på känslor såsom ensamhet, lojalitet, kärlek och humor. Det skedde ett riktigt upphopp från FFVII’s grafik och FFVIII har ganska väldetaljerade scener och miljöer. Junctionsystemet är invecklat, men användbart när man får koll på det, och det finns såklart en rik uppsättning supportvarelser – här kallade GF’s – med kända namn som Ifrit, Shiva och Bahamuth.

Squall : I'll be waiting for you.
If you come here, you'll find me.
I promise.

--->Jag klarade ut det Söndagen den 10 December 2006Kingdom Hearts II är ett måste för den som har spelat ettan! Vi återser alla de gamla kära karaktärerna och får samtidigt möta en massa spännande nya. Vi får besöka några bekanta världar och även några nya, strida mot gamla heartless och nya nobodies och ta del av flera timmar härlig film! Allting har fått samma färgglada design, musiken är lika speglande och striderna lika actionfyllda. Mysterier poppar upp titt som tätt i den invecklade storyn, så var beredd på att sitta lite halvt förvirrad ibland. But it’ll all come together, I promise.

Sora (to Donald and Goofy) : What do ya say, guys? Let's stick together for one more journey.

--->Jag klarade ut det Söndagen den 14 Januari 2007Final Fantasy XII – jag säger bara: ÄNTLIGEN! Snacka om att man såg fram emot ännu ett nytt, modernt FF efter FFX! Och vi fick ju vänta väldigt länge eftersom FFXI blev ett onlinespel (blä).
Men det var det väl hyfsat värt det. Jag tyckte inte XII kändes som ett FF på det sättet att det inte var någon saga - det var för mycket dyster korruption och maktspel i storyn - men det var ändå ett bra spel. Intressanta karaktärer, verklighetstrogen och snygg grafik, och ett nytt och fräscht stridssystem.
För min del hade jag längtat efter ett nytt FF med röster på karaktärerna, och det gör verkligen så stor skillnad för spelkänslan och närheten till karaktärerna. =)
De har fångat känslan för världen Ivalice på ett bra sätt med de olika platserna och folkslagen, och musiken är helt okej, trots att vår käre Uematsu inte var delaktig i komponeringarna förutom ”Kiss me good-bye” som var ett väldigt vackert tillskott till de senaste FF’ns vocal-sång-lista.

Ashe : In all Dalmasca’s history, not once did we rely on the Dusk Shard.
Our people resolved never to use it, though their need might be dire.
That was the Dalmasca I wanted back.

--->Jag klarade ut det Söndagen den 22 Juli 2007


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min FFX-bok

Jag gillar FFX. Väldigt mycket.
Så jag har skrivit hela spelet i bokform.
Det tog 7 år, det var bitvis jobbigt men mestadels kul.
Jag är glad att jag började, och att jag slutförde det : )


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här är en lista på spel som jag har kört/provat :
"The Legend of Zelda - Ocarina of Time" (N64)
"The Legend of Zelda - Majoras Mask" (N64)
"The Legend of Zelda - Wind Waker" (GC)
"Donkey Kong 64" (N64)
”Diddy Kong Racing” (N64)
"BanjoKazooie" (N64)
"BanjoTooie" (N64)
"Super Mario 64" (N64)
"Super Mario Sunshine" (GC)
"Mario Kart" (N64)
"Mario Kart - Dubble Dash" (GC)
“Mario Kart Wii” (Wii)
"Mario Tennis" (N64)
"Mario Golf" (N64)
"Mario Party 1, 2, 3, 4, 5" (N64/GC)
"Luigi's Mansion" (GC)
"Evolutions 2" (DreamCast)
“Evolution Worlds” (GC)
"Rayman 2" (DreamCast)
"Ecco The Dolphin" (DreamCast)
"James Bond Golden Eye" (N64)
"Super Smash Bros." (N64)
"Super Smash Bros. Melee" (GC)
"Pokémon Stadium" (N64)
"Pokémon Stadium 2" (GC)
"Pokémon Colosseum" (GC)
"Pokémon Snap" (N64)
"Star Fox Adventures" (GC)
"Final Fantasy V" (emulator)
”Final Fantasy VI” (PS2)
"Final Fantasy VII" (PS2)
"Final Fantasy VIII" (PS2)
"Final Fantasy IX" (PS2)
"Final Fantasy X" (PS2)
"Final Fantasy X-2" (PS2)
"Final Fantasy CC" (GC)
"Kingdom Hearts" (PS2)
"Star Ocean-Til End Of Time" (PS2)
“Prince of Persia – Sands of Time” (PS2)
“Devil May Cry” (PS2)
"Final Fantasy VII - Dirge of Cerberus" (PS2)
"Kingdom Hearts II" (PS2)
"The Legend Of Zelda - The Twilight Princess" (GC)
“Final Fantasy XII” (PS2)
“Dark Chronicle” (PS2)
”Guitar Hero 3” (PS2)
”Wii Sports” (Wii)
”Mario Party 8” (Wii)
”Super Smash Bros. Brawl” (Wii)
”Guitar Hero; World Tour” (Wii)
”Worms Armageddon” (PC)
”Crazy Frog Racer 2” (PS2)
”Buzz: The Big Quiz” (PS2)
”Buzz: Mega Quiz” (PS2)
"Buzz: Svenska Genier" (PS2)
"Buzz: Hollywood Quiz" (PS2)
"Buzz: Sport Quiz" (PS2)
”World of Illutions” (emulator)
“New Super Mario Bros. Wii” (Wii… ;P)
"Trivial Pursuit" (Wii)
"Mini Ninjas" (Wii)
"Monopoly" (Wii)
"Tekken 5" (PS2)
"Tomb Raider - Underworld" (Wii)
"Death Jr. - Root of Evil" (Wii)
"Okami" (Wii)
"El Shaddai" (PS3)
"Legend of Zelda: Skyward Sword" (Wii)
"Epic Mickey" (Wii)
"Ni no Kuni" (PS3)
"Kingdom Hearts: Birth by Sleep" (PSP)
"The Legend of Zelda: Four Swords" (GC)
"Journey" (PS3)
"Dust - An Elysian Tail" (PS4)
"RayMan Legends" (PS4)
"Abzû" (PS4)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yuna's tal i Luca i slutet av FFX

Everyone... everyone has lost something precious.
Everyone here has lost homes, dreams, and friends.
Everybody...
Now, Sin is finally dead.

Now, Spira is ours again.
Working together...
Now we can make new homes for ourselves, and new dreams.
Although I know the journey will be hard, we have lots of time
Together, we will rebuild Spira.
The road is ahead of us, so let's start out today.

Just, one more thing...
The people and the friends that we have lost, or the dreams that have faded...

Never forget them.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för mig. Eller som Maechen, den kloka gamla gubben i FFX, säger:
”And That, as they say, Is That”


/Lulu_Black_Mage


Spelade FF 5, 6, 7, 8, 9, 10, X-2, 12, 13, CC, 7CC, 7DC MSN
Ägda ff 6, 7, 8, 9, 10, X-2, 12, 13, 13-2, CC, 7CC, 7DC Logga in för att visa
Varvade FF 6, 7, 8, 9, 10, X-2, 12 ICQ Logga in för att visa
Signatur (för forum och mogmails)
All you have to decide is what to do with the time that is given to you - Gandalf, "Sagan om Ringen"

The greatest thing you'll ever learn is just to love, and be loved in return - Christian, "Moulin Rouge"

Mer FFuF till FFu'arna!!!!

x